ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΕΜΠΩΝ

Μπροστάρηδες οι Τυρναβίτες αγρότες

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2016 0:14

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Χωρίς να τους πτοεί η έντονη χιονόπτωση και πιστοί στην απόφαση που πήραν την περασμένη Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου μαζικά σε κονβόι ξεκίνησαν χθες στις 10.30 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ για την κοιλάδα των Τεμπών. Οι αγρότες με σοβαρότητα και χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία των άλλων οχημάτων και με συνοδεία περιπολικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου με επικεφαλής τον διοικητή αστυνόμο Α΄ Ευάγγελο Πελεκάνη, αλλά και της Τροχαίας Λάρισας, ενώθηκαν με άλλους αγρότες του νομού αρχικά στον κόμβο Βρυοτόπου – Ροδιάς, από Φαλάνη, Αμπελώνα και Βρυότοπο.

Αναλυτικότερα, από τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου ξεκίνησαν αγρότες με πάνω από 80 τρακτέρ συνοδευόμενα από συναδέλφους τους με άλλα αγροτικά οχήματα. Στον κόμβο Βρυοτόπου – Ροδιάς προστέθηκαν άλλα 60 περίπου τρακτέρ.

Μιλώντας χθες στην «Ε», λίγο πριν το ξεκίνημα των αγροτών ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και Περιχώρων κ. Αθανάσιος Χαλούλης δήλωσε ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων του στην κινητοποίηση, παρά τη χιονόπτωση και γενικότερα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μερών. Επισήμανε επίσης το δίκαιο των αιτημάτων των αγροτών και κάλεσε έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να κάνει δεκτά τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Με δεδομένο το γεγονός ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών, ειδικά σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό είναι κοινά με αυτά των κτηνοτρόφων μιλώντας χθες στην «Ε», μετά από σύσκεψη το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα, του μεγαλύτερου συλλόγου σε αριθμό ζώων στη χώρα κ. Ζήσης Παρλίτσης δήλωσε ότι οι κτηνοτρόφοι είναι στο πλευρό των αγροτών μαζί τους στα Τέμπη «γιατί ο αγώνας είναι κοινός και ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να εξουδετερώσουμε τη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΝΑΒΙΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου ζητούν:

- Άμεση αποζημίωση των προϊόντων που επλήγησαν από το εμπορικό εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία

- Να μην επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τις αποζημιώσεις που δόθηκαν το 2009.

- Να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί και να διευθετηθεί το πρόβλημα των παλαιών αμπελώνων.

- Να αποδίδεται ή να συμψηφίζεται με άλλες υποχρεώσεις άμεσα ο ΦΠΑ από το κράτος στους αγρότες οι οποίοι είναι πιστωτικοί

- Να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διήμερων στην απόσταξη στέμφυλων.

- Καμία αύξηση στα ασφάλιστρα του ΟΓΑ.

- Αφορολόγητο για τους αγρότες στα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης και προοδευτική φορολόγηση για τα υψηλότερα αγροτικά εισοδήματα.

- Να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για τα αγροτικά προϊόντα.

- Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

- Να εξοφληθούν άμεσα οι αγρότες από ενισχύσεις, προγράμματα παρελθόντων ετών.

- Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλει η νέα ΚΑΠ της Ε.Ε., άμεση σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

- Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις, τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass