ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΧΗΣ

«Αντιμπλόκα» με ΙΧ-λεωφορεία στα μπλόκα αγροτών

* Αγρότες κατέβασαν ταμπέλα από γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2016 1:29

 

ΑΘΗΝΑ

Με μπλόκο… στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, απάντησαν οι οδηγοί φορτηγών και νταλικών της γειτονικής χώρας, κλείνοντας έτσι τη δική τους πλευρά για ΙΧ και λεωφορεία και ζητώντας την απόσυρση των τρακτέρ από τα συγκεκριμένα σημεία.

Οι οδηγοί φορτηγών δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς μέχρις ότου οι έλληνες αγρότες άρουν τον αποκλεισμό του δρόμου, από την ελληνική πλευρά, με τα τρακτέρ τους.

Ουρά 17 χλμ είχε σχηματιστεί το μεσημέρι από τη βουλγαρική πλευρά στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα-Προμαχώνας.

"Για έναν και πλέον μήνα επικρατεί κυκλοφοριακό χάος εδώ και εμείς, οι μεταφορικές επιχειρήσεις, είμαστε εκείνοι που έχουν πληγεί πιο πολύ (...) Η κατάσταση μας ανάγκασε να αντιδράσουμε και να στήσουμε αυτά τα μπλόκα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βεσελίν Ντάνκο, ένας από τους οδηγούς φορτηγών.

Άλλοι δύο μεθοριακοί σταθμοί στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα (Καπιτάν Πέτκο-Ορμένιο και Ίλιντεν-Εξοχή) έχουν επίσης αποκλειστεί.

"Ήμασταν κλειστά επί 48 ώρες, αλλά στη γενική συνέλευση αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αποσυμφόρηση της κίνησης. Έτσι, χθες στις 11.00 το πρωί, ανοίξαμε το τελωνείο του Προμαχώνα, στην ελληνική πλευρά. Ωστόσο, η κυκλοφορία δεν αποκαταστάθηκε, αφού επί βουλγαρικού εδάφους έχει στηθεί μπλόκο από οδηγούς νταλικών και φορτηγών, το οποίο, όπως μας ενημέρωσαν, δεν προτίθενται να διαλύσουν, εάν δεν αποσύρουμε εμείς τα τρακτέρ μας από το σημείο", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, Γιάννης Τουρτούρας.

Αντίστοιχη κατάσταση φαίνεται ότι επικρατεί και στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου, Βασίλης Καστίδης, "μας ενημέρωσαν ότι στήνουνε μπλόκο επί βουλγαρικού εδάφους και ζητούν να αποσύρουμε τα τρακτέρ από το τελωνείο".

ΞΗΛΩΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ

Επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία μερίδας αγροτών έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι, καθώς μπήκαν εντός του κτιρίου και κατέβασαν την ταμπέλα από το μπαλκόνι.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση όταν δεν επετράπη η είσοδος των αγροτών στα γραφεία όπου στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, προκειμένου να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα aixmi-news, έπειτα από λίγο εμφανίστηκε ένας συνεργάτης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου, ο οποίος γνωστοποίησε στους διαδηλωτές ότι έχει εντολή να μην επιτραπεί η είσοδός τους στα γραφεία.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τους αγρότες που εκτόξευσαν την απειλή ότι θα επιστρέψουν με τα τρακτέρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass