ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΕΜΠΩΝ-ΝΙΚΑΙΑΣ

Άλλος για Τσίπρα τράβηξε πήγε, κι άλλος για κλιμάκωση του αγώνα

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2016 19:55

Αντιδιαμετρικά διαφορετικές πορείες τραβούν τα μπλόκα των Τεμπών και της Νίκαιας, καθώς το πρώτο προετοιμάζεται για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το δεύτερο συσκέπτεται αύριο Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, μαζί με άλλα απρόθυμα μπλόκα προκειμένου να συναποφασίσουν τρόπους κλιμάκωσης του αγώνα.

Νίκαια

Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας παραμονής στους δρόμους και πλησιάζει ο καιρός της σποράς των εαρινών καλλιεργειών, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές των εξεγερθέντων αγροτών για κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση να σκύψει με σοβαρότητα πάνω από τα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου. Έτσι το μπλόκο της Νίκαιας συγκαλεί αύριο Κυριακή το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων της χώρας, που ταυτίζονται με τον δικό της διεκδικητικό πλαίσιο προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα και τις δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες. Χθες στο μπλόκο της Νίκαιας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με πολλά εργατικά σωματεία, τα οποία για μία ακόμη φορά εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών, ενώ ακολούθησε συναυλία με τον τραγουδιστή Τάσο Νοτόπουλο να διασκεδάσει το κοινό.

Τέμπη

Σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων που θα παραστούν στην κρίσιμη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Τεμπών για να χαράξουν τη διαπραγματευτική τους τακτική και να ορίσουν τις κόκκινες γραμμές. Στο μεταξύ η κυβέρνηση φρόντισε να διαρρεύσει τις υποχωρήσεις της και τις βελτιωμένες προτάσεις που θα καταθέσει τη Δευτέρα στην αντιπροσωπεία των αγροτών, με στόχο να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις τους. Αν υλοποιηθούν αυτές οι άτυπες δεσμεύσεις της και οι αγρότες βάλουν νερό στο κρασί τους, τότε ενδεχομένως θα σημάνει και την αφορμή για τη λήξη των κινητοποιήσεων. Βέβαια την τελική απόφαση θα την λάβουν οι ίδιοι αγρότες, κατά τη διάρκεια των τοπικών συνελεύσεων που θα γίνουν σε κάθε μπλόκο χωριστά.

Οι προτάσεις

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει την αυτοτέλεια του ΟΓΑ, με τη δημιουργία τριών ασφαλιστικών κλάσεων, από τις επτά που υπάρχουν σήμερα (οι δύο είναι προαιρετικές). Η νέα πρόταση περιλαμβάνει τις τρεις υποχρεωτικές ασφαλιστικές κατηγορίες με τους εξής συντελεστές: α) εισφορές 10% επί του πραγματικού εισοδήματος αντί της αρχικής που προέβλεπε 14%. β) εισφορές 15% και γ) εισφορές 20%. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα να μπορούν οι αγρότες ανά τριετία να αλλάζουν ασφαλιστική κλάση, καθώς η επιλογή της χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας θα συνδέεται με αντίστοιχες μειώσεις στις συντάξεις τους. Αγροτικό μητρώο: Θα θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσοι έχουν το 51% του εισοδήματος από αγροτικές δραστηριότητες. Εργόσημο και για τα μέλη της οικογένειας, ώστε να έχουν κι αυτά ασφάλιση και επέκταση του στους παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς. Ταχύτερη επιστροφή Φόρων και ταχύτερος συμψηφισμός ΦΠΑ και δέσμευση για φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass