ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Και οι κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με Τσίπρα

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016 21:27

 

Αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλαν με επιστολή τους στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Θεσσαλίας, τονίζοντας με έμφαση ότι τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος έμειναν εκτός της κυβερνητικής ατζέντας, παρά τις εκτεταμένες συζητήσεις των τελευταίων ημερών. Στην ίδια επιστολή οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι, καταγγέλλουν το γεγονός ότι αποκλείστηκαν αναίτια από τις συναντήσεις στο Μαξίμου, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος κλάδος να είναι απών.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων περιφέρειας Θεσσαλίας ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό «για την επιβίωση του κλάδου της κτηνοτροφίας», όπως αναφέρει, καθώς εκπρόσωποί της δεν συμμετείχαν στις δυο συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών και με το σκεπτικό ότι η κτηνοτροφία έχει διαφορετικά προβλήματα, από τον αγροτικό τομέα.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής των Θεσσαλών έχει ως εξής: «Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτροφών Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την μη συμμετοχή κτηνοτροφών στις δύο συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό. Τονίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους κυρίως στο κόστος παραγωγής. Τα επιμέρους διαφορετικά προβλήματα του κλάδου μας είναι :

-Η καθυστέρηση στις υποσχόμενες πληρωμές ενισχύσεων (παλαιών & νέων) με αποτέλεσμα τον υποσιτισμό των ζώων και θανάτωση ενός μέρους αυτού,

-Τη μείωση του ΦΠΑ στην προμήθεια κτηνοτροφικών εφοδίων,

-Το πρόβλημα με τους εργάτες κτηνοτροφίας,

-Το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και το τίμημα βοσκής,

-Την κατάργηση του τιμήματος για την περισυλλογή και καύση των νεκρών ζώων,

-Το κόστος ενέργειας το οποίο είναι μεγαλύτερο σε έναν κτηνοτρόφο που εργάζεται 365 μέρες,

-Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων,

-Το θέμα της φέτας σε σχέση με την συμφωνία Ε.Ε. - ΗΠΑ και τέλος

-Η μεγάλη φορολόγηση και η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όπου τόσο οι κτηνοτρόφοι όσο και οι αγρότες οδηγούνται στην ανεργία και στην μείωση του ζωικού κεφαλαίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας όπου όλες οι οργανώσεις των κτηνοτροφών της Ελλάδος είναι ευπρόσδεκτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass