ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Άνοιξε η κοιλάδα των Τεμπών, ακολουθεί σήμερα και η Νίκαια

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 16:39 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Φεβ 2016 17:41

 

Στα χωράφια θα βρίσκονται από Δευτέρα τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών, καθώς ο Μάρτιος έφθασε και η προετοιμασία της σποράς πρέπει να ξεκινήσει. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επαφών του πρωθυπουργού με τις Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών, τόσο των Τεμπών όσο και της Νίκαιας, οι υποχρεώσεις των παραγωγών στα χωριά καθιστά αδύνατη την παραμονή τους στις εθνικές οδούς. Μάλιστα κάποιοι αγρότες δεν περίμεναν καν την απόφαση των συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, στον κόμβο της Νίκαιας και στην κοιλάδα των Τεμπών και πήραν από προχθές το δρόμο της επιστροφής.

ΝΙΚΑΙΑ

Επειδή η λήξη των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων πρέπει να γίνει με τον ενθουσιασμό και την περηφάνια που κυριαρχούσαν στα πρόσωπα των αγροτών, όταν πατούσαν για πρώτη φορά το πόδι τους στον κόμβο της Νίκαιας, η τοπική Συντονιστική Επιτροπή, σε πλήρη συνεννόηση και με τα υπόλοιπα μπλόκα που ταυτίζονται με το διεκδικητικό πλαίσιο της Νίκαιας επίσπευσαν τον φετινό εορτασμό του Κιλελέρ για σήμερα Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι, ώστε αμέσως μετά να σημάνει η αποχώρηση των τρακτέρ από την εθνική οδό. Υπενθυμίζεται ότι συνήθως η εκδήλωση τιμής της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων διεξαγόταν την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή του Μάρτη. Ο χαρακτήρας της σημερινής εκδήλωσης θα είναι πανελλαδικός, αφού αναμένονται λεωφορεία με αγρότες απ’ όλα τα μπλόκα της χώρας και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων από Αθήνα, ενώ για επικοινωνιακούς λόγους θα μεταφερθούν στον χώρο του μνημείου και τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας.

ΤΕΜΠΗ

Αποχώρησαν χθες το πρωί τα τρακτέρ των Λαρισαίων αγροτών από την κοιλάδα των Τεμπών, μετά την απόφαση που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή σε ανοικτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Κατά την αποχώρηση των αγροτών το ηθικό δεν ήταν ακμαίο κι αυτή τη φορά έλειψαν οι κόρνες και το σήμα της νίκης με τα δύο δάκτυλα του χεριού, καθώς είναι γνωστό ότι οι υποχρεώσεις τους στα χωράφια και όχι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους ήταν αυτές που επέφεραν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Να σημειωθεί πως μεταξύ των αγροτών υπήρξαν διαφωνίες για την ημέρα αποχώρησης των τρακτέρ από την κοιλάδα, καθώς αρκετοί ζητούσαν αυτή να γίνει αύριο Δευτέρα, με συντονισμό και των υπόλοιπων μπλόκων που θα υποστείλουν σε λίγες ώρες τη σημαία του αγώνα. Σε δηλώσεις τους οι Λαρισαίοι αγροτοσυνδικαλιστές ευχαρίστησαν τους αγρότες που παρέμειναν στους δρόμους επί 40ήμερο και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε επιφυλακή, αναμένοντας από την κυβέρνηση την κατάθεση των επίμαχων νομοσχεδίων (ασφαλιστικό-φορολογικό) και την τήρηση όλων όσα υποσχέθηκε στις μεταξύ τους συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών από την κοιλάδα των Τεμπών, έπιασαν δουλειά οι υπάλληλοι της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», προκειμένου να καθαρίσουν το οδόστρωμα αλλά και τα πρανή της εθνικής οδού από τα σκουπίδια.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass