ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Με υπογραφές από Κομισιόν και ΤΧΣ ξεκλειδώνουν οι πληρωμές στα τεύτλα

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2016 0:01

Διαβεβαιώσεις ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η εξόφλησή τους για το προϊόν που παρέδωσαν στην ΕΒΖ την περυσινή σεζόν ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πληρωθούν και τη συνδεδεμένη εισέπραξαν οι εκπρόσωποι των τευτλοκαλλιεργητών από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την «Ύπαιθρο Χώρα» «οι δύο υπουργοί άφησαν να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς πάνω στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βιομηχανίας, εξήγησαν όμως ότι για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση της ΕΒΖ απαιτείται το πράσινο φως των κοινοτικών αρχών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Κι αυτό γιατί υφίσταται η γνωστοί «εκκρεμμότητα» με το δάνειο των 30 εκατ. ευρώ που είχε χορηγηθεί στην εταιρία επί υπουργίας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αμφότεροι, ωστόσο, εμφανίστηκαν σίγουροι ότι οι σχετικές εγκρίσεις μπορούν να εξασφαλιστούν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Εφόσον συμβεί αυτό θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση ενός μεγάλου μέρους από το νέο δάνειο που έχει αιτηθεί η ΕΒΖ ώστε να εξοφληθούν οι παραγωγοί και να προχωρήσουν στη σπορά για τη φετινή χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οφειλόμενα στους τευτλοκαλλιεργητές ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο Βαγγέλη Αποστόλου διαμήνυσε στους καλλιεργητές ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Εκτός από τους εκπροσώπους των τευτλοκαλλιεργητών από το Πλατύ, τις Σέρρες, την Ορεστιάδα και τη Λάρισα και τους δυο υπουργούς, στη συνάντηση της Τρίτης έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάντζας και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης».

ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Όσον αφορά στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αυτή αναφέρει τα εξής: Κατά τη συνάντηση ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους παραγωγούς για το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ που έχει κατατεθεί στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόκειται να εγκριθεί από το Δ.Σ. της Τράπεζας την τρέχουσα εβδομάδα. Το σχέδιο, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία της ΕΒΖ με το Υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζα Πειραιώς, προβλέπει την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρίας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της για τα επόμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα εκταμιευτεί μετά την έγκριση του σχεδίου, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ζαχαρότευτλων της περσινής χρονιάς, ενώ το υπόλοιπο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου αφού ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, τους κάλεσε να στηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass