Τρίκαλα: Μεγάλες οι καταστροφές σε καλλιέργειες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2016 17:01

 

Μεγάλες σε έκταση είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε περιοχές του νομού Τρικάλων, τις οποίες επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης με γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων διαπίστωσε ότι στην κτηματική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραποτάμου του Δήμου Πύλης πλημμύρισε έκταση περίπου 1.000-1.200 στρεμμάτων εκ των οποίων, τα 100 στρέμματα σπαρμένα με μηδική νέα και 100 στρέμματα περίπου με χειμερινά σιτηρά, ενώ στην υπόλοιπη έκταση είχε γίνει προεργασία για σπορά εαρινών καλλιεργειών σε ποσοστό περίπου 50%.

Στην κτηματική περιοχή των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κλοκωτού, Φαρκαδόνας, Κεραμιδίου, Ζάρκου και Πηνειάδος του Δήμου Φαρκαδόνας πλημμύρισε έκταση περίπου 23.000 – 25.000 στρεμμάτων που ήταν σπαρμένα με χειμερινά σιτηρά τα 6.000 – 7.000 στρέμματα, μηδική νέα τα 300 στρέμματα και μηδική παλαιά τα 700 στρέμματα, ενώ στην υπόλοιπη σπαρμένη έκταση περίπου 16.000-17.000 στρέμματα είχε γίνει προετοιμασία σε περίπου 30% της έκτασης για σπορά εαρινών καλλιεργειών.

Ο κ. Μιχαλάκης επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ όπου τονίστηκε ότι εάν τα νερά από την υπερχείλιση των ποταμών παραμείνουν στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, θα πρέπει να γίνει αναγγελία από τους τοπικούς ανταποκριτές προκειμένου οι πληγέντες αγρότες και παραγωγοί να κάνουν τις δηλώσεις και να προχωρήσουν γρήγορα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass