ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Σταθερά τα τέλη άρδευσης στον ΤΟΕΒ Τυρνάβου

* Νέοι τρόποι φύλαξης από τις κλοπές

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2016 1:05
Αποφασίστηκαν νέοι τρόποι προφύλαξης από κλοπές των εξαρτημάτων άρδευσης Αποφασίστηκαν νέοι τρόποι προφύλαξης από κλοπές των εξαρτημάτων άρδευσης

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σταθερά χαμηλές τιμές διατηρεί στην τιμή άρδευσης κατά στρέμμα ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου μετά από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου και απόφασης της γενικής συνέλευσης για το 2016. Διατηρώντας έτσι μια ισορροπία σε ό,τι αφορά στο κόστος παραγωγής, παρά το γεγονός ότι και ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου ο οποίος έχει στη δικαιοδοσία του 20.000 στρέμματα, πλήττεται χρόνια τώρα από τις κλοπές αρδευτικού υλικού.

Τη γενική συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης ενημερώνοντας τα μέλη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός στο αρδευτικό του δίκτυο.

Οι πολλές κλοπές όχι μόνο του χαλκού και του μπρούντζου έχουν γονατίσει οικονομικά τον ΤΟΕΒ της περιοχής.

Φέτος ειδικά έχουν κλαπεί σχεδόν όλες οι βάνες του δικτύου και έχει υποστεί σοβαρή ζημιά το υπόγειο δίκτυο και δυστυχώς η αποκατάστασή τους επιβαρύνει το αρδευτικό δίκτυο σχεδόν με 7 ευρώ το στρέμμα.

Όπως τονίστηκε στη Γενική Συνέλευση ο ΤΟΕΒ θα επιδιορθώσει τις ζημιές αυτές βάζοντας καινούργιους «μαστούς» στα «μπαστούνια» και τάπα τριών ιντσών αντί για βάνα. Οι βάνες θα τοποθετούνται από τους ίδιους τους αρδευτές. Καλό θα ήταν οι αρδευτές στο τέλος της αρδευτικής περιόδου να αφαιρούν τις βάνες τους και να τοποθετούν την τάπα.

Έτσι θα αποφεύγονται οι κλοπές και δεν θα υπάρχει και οικονομικό κόστος.

Επίσης ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έχουν πολλές και αθόρυβες αυξήσεις που επιβαρύνουν τους αρδευτές στο αρδευτικό τέλος.

Παρ’ όλα αυτά ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που έχει τόσο χαμηλές τιμές άρδευσης. Επίσης δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από φορείς της Πολιτείας που να αφορά σε ανόρυξη νέων γεωτρήσεων ή υπογείωση επιφανειακού δικτύου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση ότι όσοι οφείλουν δεν θα έχουν δικαίωμα άρδευσης και οποιασδήποτε βεβαίωσης.

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2016.

ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Τα αρδευτικά τέλη για την αρδευτική περίοδο 2016 στις καλλιέργειες παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια κατανοώντας και την οικονομική δυσπραγία των μελών αρδευτών.

Αναλυτικότερα κατά στρέμμα οι τιμές φέτος θα είναι οι εξής:

Δένδρα 42 ευρώ, αμπέλια 30 ευρώ, κεράσια – αμύγδαλα 30 ευρώ, μποστάνια – καλαμπόκια – τριφύλλια – σόργος 48 ευρώ, βαμβάκια 40 ευρώ.

Καρούλι (ανεξαρτήτως καλλιέργειας), λαχανικά 54 ευρώ.

Μιλώντας χθες στην «Ε», μετά τη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης αναφέρθηκε στους λόγους που οι τιμές άρδευσης παραμένουν σταθερές, επίσης ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμπαράσταση που δείχνουν ώστε ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου να συνεχίζει να έχει μια ομαλή και δημιουργική πορεία, αλλά και στους εργαζόμενους οι οποίοι σε συνεργασία με τη διοίκηση καταβάλλουν και εκείνοι από την πλευρά τους άοκνες προσπάθειες για την εκπλήρωση των στόχων του ΤΟΕΒ Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass