ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Έτοιμοι για νέο κάθοδο στην Αθήνα οι αγρότες

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 20:29

Για την οργάνωση της καθόδου των αγροτών με λεωφορεία στην Αθήνα την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή, καθώς και την αγροτική συμμετοχή σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που θα κηρύξουν τα εργατικά σωματεία συζήτησαν οι εκπρόσωποι 50 και πλέον μπλόκων της χώρας, τα οποία ταυτίζονται με το διεκδικητικό πλαίσιο του μπλόκου της Νίκαιας, που συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στο κάλεσμα Μπούτα ανταποκρίθηκαν αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα (όπως από τα μπλόκα των Προμαχώνα και Μαλγάρων, αλλά και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμύνταιου) και την Κρήτη.

Στην εισήγηση του ο Βαγγέλης Μπούτας υποστήριξε ότι «οι αγρότες θα συμπλεύσουν με τις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος και ιδιαίτερα του ταξικού αγροτικού κινήματος, το οποίο συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο τις 40 μέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων και των μπλόκων». Επισήμανε δε πως υπάρχει προετοιμασία για κάθοδο με λεωφορεία στην Αθήνα την ημέρα κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Κάνοντας ένα γρήγορο απολογισμό των τελευταίων κινητοποιήσεων ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε πως η Επιτροπή Αγώνα συνεχίζει τη λειτουργία της, ενώ ξεκινάει σκληρή δουλειά για τη δημιουργία αγροτικών συλλόγων στον κάμπο. Σε ότι αφορά το χαρακτήρα τους είπε πως φάνηκε καθαρά η σύγκρουση των μικρομεσαίων αγροτών που εκπροσωπούσε το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα 68 μπλόκα ανά την Ελλάδα, με τους μεγαλοαγρότες που μάχονταν για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ως το αποκορύφωμα του αγώνα ο κ. Μπούτας έδειξε το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Αθηνών όπου οι αγρότες με άλλα λαϊκά στρώματα διατράνωσαν την αλληλεγγύη μεταξύ τους και την κοινή επιδίωξη ματαίωσης των στόχων της κυβέρνησης και των κεφαλαιοκρατών. Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην πληρωμή των ενισχύσεων, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στους αγρότες.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass