ΑΥΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Γιορτάζεται στη Λάρισα η Ημέρα Δασοπονίας

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2016 8:45

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, θα γιορτασθεί αύριο στη Λάρισα, με εκδήλωση που οργανώνει η Διεύθυνση Δασών Ν. Λάρισας, το Δασαρχείο Λάρισας και η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την προστασία των δασών και του αστικού πρασίνου αλλά και η ανάδειξή τους ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μεταξύ άλλων θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για τα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, προσφορά της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-09:00 – 09:15 Χαιρετισμοί εκπροσώπων συνδιοργανωτών φορέων

-09:15 -10:00 Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα». Ενα γοητευτικό αριστούργημα κινουμένων σχεδίων για έναν άνθρωπο ο οποίος αφιερώνει τη ζωή του στο να φυτεύει δέντρα. Ο Jean Giono, ο συγγραφέας του διηγήματος πάνω στο όποίο βασίστηκε η ταινία, έγραψε την ιστορία μετά από αίτημα των American editors το 1953 οι οποίοι του ζήτησαν να γράψει λίγες σελίδες για έναν αληθινό χαρακτήρα, αλλά ο Jean Giono δημιούργησε τον φανταστικό Elezeard Bouffier. Όταν οι εκδότες διαμαρτυρήθηκαν ότι κανένας με αυτό το όνομα δεν είχε πεθάνει στη Banon, ο συγγραφέας χάρισε το διήγημα στην ανθρωπότητα.

-10:00 -10:15 Ενημέρωση των μαθητών για τον Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για τα δάση και την δασοπονία «Young People in European Forests»

-10:15 – 11:30 Διάλογος μαθητών με τους δασολόγους και τους δασοπόνους της Διεύθυνσης Δασών και της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Λαρισαίων για τα θέματα των δασών και του πρασίνου μέσα στις πόλεις.

-11:30 -13:00 Δενδροφύτευση στον προαύλειο χώρο του γυμνασίου και υιοθεσία των νεόφυτων δενδρυλλίων, από τους μαθητές του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass