Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

«Το μπλόκο των Τεμπών με απέκλεισε από τη συνάντηση στο Μαξίμου...»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2016 0:59

«Η μη συμμετοχή μου στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα δεν οφείλονταν στο Μαξίμου, αλλά στο μπλόκο των Τεμπών, το οποίο ουσιαστικά δεν κορόιδεψε μόνο εμένα, αλλά ολόκληρο τον κτηνοτροφικό κλάδο της Θεσσαλίας. Εμείς πλέον διαχωρίζουμε τη θέση μας από τους αγρότες και στο μέλλον θα ακολουθήσουμε (αφού έτσι το θέλουν) ξεχωριστή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων μας».

Αιχμηρός κατά των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, εμφανίζεται με δήλωση του στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστήριξαν σε πρόσφατη συνέντευξη τους στην «Ε» το δίδυμο των Τεμπών κ.κ. Καλογιάννης, Τσινούλης. Ακόμη επιρρίπτει ευθύνες και στον πρωθυπουργό, «που δέχθηκε να συναντηθεί με μερίδα του αγροτικού κόσμου και όχι με όλους τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα».

Αναλυτικότερα στην απάντηση του ο κ. Παλάσκας αναφέρει τα εξής: «Επειδή από την εφημερίδα σας δημοσιεύθηκε η συνέντευξη του δίδυμου των Τεμπών Π. Καλογιάννη – Τρ. Τσινούλη όπου υπήρξε αναφορά στο όνομά μου και τον λόγο για τον οποίο δεν πήγα στη συνάντηση των αγροτών στο Μαξίμου σας παραθέτω τα ακριβή γεγονότα προς γνώση και συμμόρφωση: Το Σάββατο πριν από τη συνάντηση στο Μαξίμου είχε γίνει η γενική συνέλευση στο μπλόκο των Τεμπών, όπου είχα παρευρεθεί και εγώ με θέμα ποιοί θα εκπροσωπήσουν τους αγρότες στην εν λόγω συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Αναφέρθηκε ότι θα πάνε 4 με 5 άτομα και από παρευρισκόμενους αγρότες προτάθηκε και το όνομά μου για τη συνάντηση. Στο τέλος της γενικής συνέλευσης ο κ. Παπαγιαννούλης ήρθε και μου ζήτησε το τηλέφωνο μου, έτσι ώστε να μιλήσουμε και να συνεννοηθούμε το μεσημέρι της Κυριακής πως θα κατεβούμε στην Αθήνα και να ανταμώσουμε μαζί με τα μέλη των υπόλοιπων μπλόκων που θα συμμετείχαν στη συνάντηση. Την Κυριακή μέχρι το μεσημέρι δεν επικοινώνησε μαζί μου κανένας και σε τηλέφωνο που πήρα τον κ. Παπαγιαννούλη μου απάντησε ότι «εμείς κατεβαίνουμε στην Αθήνα και τη λίστα με τα ονόματα από το Μαξίμου, για το ποιοί θα συμμετέχουν, δεν την πήραμε ακόμη. Μέχρι τις 20:00 πιστεύουμε ότι θα την πάρουμε και θα σε ειδοποιήσουμε» ήταν η απάντησή του. Το ίδιο βράδυ από τις 20:00 μέχρι τη 1 τους καλούσα στο τηλέφωνο και δεν απαντούσε κανένας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας (στις 6:00) από τον στάβλο όπου ήμουνα επικοινώνησα με το κ. Παπαγιαννούλη, ο οποίος τελικά απάντησε, ότι «στη λίστα από το Μαξίμου που έλαβαν στις 3:30 το όνομά μου δεν συμπεριλαμβάνονταν» και άφησε να εννοηθεί ότι η μη συμμετοχή μου οφείλονταν στο Μαξίμου και όχι στο συντονιστικό του μπλόκου των Τεμπών. Την ίδια μέρα έψαξα και από πληροφορίες που συνέλεξα η μη συμμετοχή μου στην εν λόγω συνάντηση δεν οφείλονταν στο Μαξίμου, αλλά στο μπλόκο των Τεμπών, το οποίο ουσιαστικά δεν κορόιδεψε μόνο εμένα αλλά ολόκληρο τον κτηνοτροφικό κλάδο της Θεσσαλίας και όχι μόνο, καθώς είχα προταθεί σχεδόν από το σύνολο των κτηνοτρόφων της Ελλάδος για να συμμετάσχω και να τους εκπροσωπήσω. Η άποψη της Ομοσπονδίας και εμού προσωπικά είναι ότι έπρεπε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό να εκπροσωπηθούν όλοι οι επιμέρους κλάδοι των αγροτών (αγρότες αροτραίων εκτάσεων, αγρότες δεντρώδους εκτάσεων, αιγοπροβατοτρόφοι, αγελαδοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς). Προφανώς μόνο τα προβλήματα των αγροτών αροτραίων εκτάσεων είναι μεγάλα και σημαντικά και όχι τα δικά μας ή των άλλων κλάδων. Ως εκ τούτου εμείς διαχωρίζουμε τη θέση μας από τους αγρότες και στο μέλλον θα ακολουθήσουμε (αφού έτσι το θέλουν) ξεχωριστή πορεία για την επίλυση των προβλημάτων μας».

Και ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων καταλήγει στη δήλωση του: Πρέπει οι κύριοι του συντονιστικού των Τεμπών να πάψουν να αναφέρονται στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι εκπροσωπούνταν επάξια όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουν να εκπροσωπούνται επάξια από την Ομοσπονδία. Τέλος είναι μεγάλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του επιτελείου του, στο μέγαρο Μαξίμου, που δέχθηκε να γίνει αυτήν η συνάντηση χωρίς τους υπόλοιπους κλάδους του πρωτογενούς τομέα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass