Αντίθετη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην κατάργηση του ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2016 14:10

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε προσπάθεια που οδηγεί στη κατάργησή του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας», επισημαίνεται από την Περιφέρεια και παράλληλα, προσθέτουν πως για το συμφέρον των ελαιοπαραγωγών της Πελοποννήσου είναι αναγκαία η επέκταση του ΠΟΠ στους όμορους νομούς.

Τούτο αναφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστη σαφές και σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορούσε τις εξαγωγές επιτραπέζιας ελιάς «Kalamata olives», από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Παραγωγής Ηλία Στρατηγάκο.

Υπογραμμίζεται πως η μόνη λύση που είναι εφικτή για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, αλλά και των παραγωγών και της Πελοποννήσου, είναι η επέκταση του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» στους όμορους νομούς και συγκεκριμένα στους νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας και Ηλείας.

Επιπλέον τονίζουν, πως αυτό μπορεί να γίνει διότι, «το προϊόν καταγόμενο από συγκεκριμένη οριοθετημένη περιοχή, με συγκεκριμένη άριστη ποιότητα, φήμη, ιστορικά, πολιτιστικά, και λοιπά ιδιαίτερα κοινά χαρακτηριστικά τεκμηριώνει τους δεσμούς του ανάμεσα στη ζώνη ΠΟΠ Καλαμάτας και στην υπό-επέκταση περιοχή» και «ταυτόχρονα, αυξάνει σημαντικά η απαραίτητη κρίσιμη μάζα του προϊόντος, δίνοντάς του μια αξιοσημείωτη δυναμική».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass