ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όχι στη φοροκαταιγίδα των αγροτών

* Καμιά σκιά στην υπόθεση των διαρροών των Wikileaks

Δημοσίευση: 04 Απρ 2016 1:32

 

«Η Δημοκρατία ασφυκτιά. Μιλώντας με χιλιάδες απλούς ανθρώπους, όπου πήγα, παντού ακούγεται πλέον ένα βουητό. Δεν πάει άλλο! Δεν δεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία ασφυκτιούν. Και εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε».

Επέμενε και από τη Λάρισα, όπου μίλησε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα πολυπληθές κομματικό ακροατήριο, για προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνοντας σφοδρά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης «ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης Κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας». Υπογράμμισε με έμφαση ότι: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο. Οξυγόνο για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Ελάτε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε».

Για τις περίφημες αποκαλύψεις από το δημοσίευμα των Wikileaks ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση που διά του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ. Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη - Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και τον λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Επίσης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις που μοίραζε και αθέτησε και υπογράμμισε τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής του και αναφερόμενος στα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική Περιφέρεια τόνισε: «Στη δική μας πρόταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν κεντρική θέση. Ξέρω πολύ καλά ότι τα αγροτικά μας προϊόντα μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά. Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα όπου παραγωγοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια. Σήμερα επισκέφθηκαν τον Συνεταιρισμό Οινοπαραγωγών στον Τύρναβο. Ένα παράδειγμα υγιούς συνεταιριστικής δράσης που επενδύει στην ποιότητα και την εξωστρέφεια. Αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα θέλουμε να στηρίξουμε. Το Κράτος συμπαρίσταται στον αγρότη, τον παραγωγό, τον μεταποιητή– δεν τον δυσκολεύει, δεν τον εκδικείται. Το Κράτος φροντίζει για απλές διαδικασίες στην καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων. Το Κράτος φροντίζει τους αγρότες εξασφαλίζοντάς τους ασφάλεια και σιγουριά. Για αυτό ο Ο.Γ.Α. πρέπει να διατηρηθεί αυτόνομος.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass