ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι προτάσεις της ΝΔ για το Αγροτικό

Δημοσίευση: 23 Απρ 2016 22:32

 

ΑΘΗΝΑ

(Του απεσταλμένου της «Ε» Γιώργου Ρούστα)

Στα υπό κατάθεση νομοσχέδια για το φορολογικό και το ασφαλιστικό έπεσε το βάρος των εισηγητών στη θεματική συνεδρίαση για το Αγροτικό στο συνέδριο της ΝΔ, ενώ ελάχιστες ήταν οι αναφορές στην αγροτική ανάπτυξη και στην καθημερινότητα των αγροτών που αντιμετωπίζονται έτσι όπως αντιμετωπίζονται από την παρούσα κυβέρνηση. Εισηγητές ήταν οι βουλευτές Γ. Κασαπίδης, Βεζυρόπουλος, Βασ. Οικονόμου (αναφέρθηκε γενικότερα στο ασφαλιστικό), Γ. Παναγιωτόπουλος και ο πρώην διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα του Οργανισμού, υπερασπιζόμενος την αυτονομία του.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις ο συντονιστής Γιώργος Ανέστης (γραμματέας Αγροτικών Φορέων) ζήτησε από τους συνέδρους – εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου να λάβουν τον λόγο με πρώτο ομιλητή τον Χρήστο Σιδερόπουλο, πρόεδρο του Α.Σ. Λάρισας, ο οποίος διαφώνησε με τους προλαλήσαντες ότι δεν πρέπει τα τρακτέρ να βγαίνουν στους δρόμους. Ενόψει μάλιστα των δύο σχεδίων νόμου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ο κ. Σιδερόπουλος προέτρεψε ότι «τη Δευτέρα πρέπει να βρούμε όλοι στους δρόμους». Πάντως ο πρόεδρος του Α.Σ. Λάρισας δεν χαρίστηκε ούτε στη ΝΔ για την οποία επισήμανε ότι φέρει σαφείς ευθύνες για τους αγρότες οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το 2013 για πολλά ζητήματα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης Βασίλης Κανάκας ο οποίο ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τη φράση «έχουμε πόνο καρδιάς» για να προσθέσει ότι «θα έπρεπε να συζητάμε για ποιότητα της αγροτικής παραγωγής σε μια παγκόσμια αγορά, όμως υποχρεωνόμαστε να συζητάμε για το ασφαλιστικό». Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Κανάκας υπογράμμισε: Οι νεοδημοκράτες αγρότες, παρότι είμαστε η πλειοψηφία, εμπιστευόμαστε το ξένο αφού πήγαμε στον Μπούτα» και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές κατέληξε: «Μην ξεχάσετε αυτά που λέμε σήμερα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωπόνων Δημήτρης Σοφολόγης ζήτησε να εξεταστούν τα σοβαρά τεχνοκρατικά ζητήματα όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα και οι παρακρατήσεις.

Στο σημείο αυτό και ενώ η ώρα ήταν 11.20 ο Γιώργος Ανέστης παρενέβη ζητώντας να ολοκληρωθεί η εκδήλωση, με το αιτιολογικό ότι ακολουθούσε η επόμενη εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικών του κόμματος. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των υπόλοιπων συνέδρων που ήθελαν να μιλήσουν. Ορισμένοι από τους τελευταίους σηκώθηκαν από τις θέσεις τους διαμαρτυρόμενοι έντονα: «Εμείς κάναμε εκατοντάδες χιλιόμετρα, αφήσαμε τις καλλιέργειές μας για να καταθέσουμε τις απόψεις μας και αυτές να ακουστούν ώστε να αρθρώσει η ΝΔ ουσιαστικό λόγο στα αγροτικά θέματα. Δεν μπορείτε να μας λέτε ότι τελειώσαμε» φώναξαν πολλοί.

Ο κ. Ανέστης αισθάνθηκε σαφώς αμήχανα και προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση δίνοντας τον λόγο σε έναν ακόμη σύνεδρο, τον κ. Πιτιλίδη από τις Σέρρες. Πριν όμως αυτός ολοκληρώσει τη σύντομη τοποθέτησή του, παρενέβη ο αναπληρωτής γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης και ζήτησε να ολοκληρωθεί η εκδήλωση των αγροτών προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη των γυναικών, προκαλώντας νέες διαμαρτυρίες. Τα στελέχη της γραμματείας αγροτικών φορέων περιορίστηκαν να ζητήσουν, από όσους σύνεδρους δεν μίλησαν, να καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να ληφθούν υπόψη!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass