ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΒΖ-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

«Πονοκέφαλος» το δάνειο με ενέχυρο τη … ζάχαρη!

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:45

Ανησυχία προκαλεί στις τάξεις των εργαζομένων της ΕΒΖ αλλά και των τευτλοπαραγωγών η συμφωνία μεταξύ βιομηχανίας και Τράπεζας Πειραιώς να δοθεί το δάνειο των 11 εκατ. ευρώ (για την πληρωμή των παραγωγών) με “δέσμευση” ολόκληρης σχεδόν της ποσότητας ζάχαρης που βρίσκεται στο εργοστάσιο του Πλατέως. Από την πλευρά της Τράπεζας, η εντολή που έχει δοθεί προς τη διοίκηση της βιομηχανίας είναι το δάνειο να χρησιμοποιηθεί μόνο για πληρωμές των τευτλοπαραγωγών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την «καμπάνια» του 2014, ενώ από την περασμένη Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν τη συγκομιδή των τεύτλων που είχαν μείνει στα χωράφια τους, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις και την πρόσκληση της βιομηχανίας.

Ήδη οι Λαρισαίοι τευτλοπαραγωγοί ξεκίνησαν με λεωφορείο για τις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στο Πλατύ, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους συναδέλφους και να εμποδίσουν το “σφράγισμα” του σιλό και μιας αποθήκης, μετά την προσπάθεια που έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης από τη βιομηχανία πρόσφατα έγινε γνωστό ότι εντός των επομένων ημερών θα καταβληθεί από την εταιρία το 60% των οφειλομένων - δηλαδή περίπου 11 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 18 εκατ. ευρώ περίπου - προς τους τευτλοπαραγωγούς που παρέδωσαν τεύτλα στη βιομηχανία το 2014. Όσον αφορά το υπόλοιπο 40% (7 εκατ. ευρώ) η διοίκηση δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις ή χρονοδιάγραμμα.

Την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη διαμαρτυρία παραγωγών και εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass