ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Νέα διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ για τον παγετό

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2016 0:39

 

Το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δενδροκαλλιεργητές του νομού Λάρισας εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε τον Μάρτιο με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη παραγωγή και ζημιές που φτάνουν ως και 100% σε περιβόλια, απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί οι διοικούντες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και των αγροτικών συλλόγων επαρχίας Αγιάς και Τυρνάβου με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Λιόντο στη Λάρισα.

Επειδή ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει στις περισσότερες περιπτώσεις ως ζημιογόνο αίτιο τον παγετό, ο οποίος έχει καταγραφεί την 26η Μαρτίου στον νομό, πληγέντες παραγωγοί πραγματοποίησαν χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα, ζητώντας την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αναγνωρίζεται ως ζημιογόνο αίτιο ο παγετός. Τα στελέχη της ΕΟΑΣΝΛ είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και με άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, ενώ υπάρχει συντονισμός και με την Επιτροπή που συγκάλεσε τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στη Νάουσα με τη συμμετοχή παραγωγών από τη Μακεδονία και στην οποία ζητήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, καθώς το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass