ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΡΥΠΟΙ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

«Πετάει» ο «Δεκάλογος Καλλιέργειας Σκληρού Σίτου» της Barilla

* Σημαντικές πρωτοβουλίες για επέκταση του προγράμματος «Βιώσιμη Γεωργία»

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2016 0:15

 

Γράφει ο Κώστας Θεοχαρίδης*

Η Barilla Hellas έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να επεκτείνει το πρόγραμμα ‘’Βιώσιμη Γεωργία’’, στην καλλιέργεια σκληρού σίτου στη χώρα.

Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος με τίτλο"GOOD FOR YOU GOOD FOR THE PLANET" (ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) που υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρίας για ποιότητα και βελτίωση της βιωσιμότητας όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας του σκληρού σίτου.

Η Βιώσιμη Γεωργία Barilla (Barilla Sustainable Farming), είναι ένα πολυετές πρόγραμμα που προωθεί αποτελεσματικότερα συστήματα καλλιέργειας, προκειμένου να επιτύχει ασφαλή και υψηλής ποιότητας γεωργικά προϊόντα, να συμβάλλει στην προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών των γεωργών, αυξάνοντας παράλληλα, την ευαισθητοποίηση για βιώσιμη γεωργία.

Το 2012, η Barilla Hellas ξεκίνησε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ώστε μέσα από κοινή έρευνα να προσδιοριστούν καλύτερες μεθόδοι καλλιέργειας σίτου, με προηγμένες αγροτεχνικές.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για την καλλιέργεια σκληρού σίτου ποιότητας, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη βελτιωμένη οικονομική απόδοση χάρη στη σωστή αγροτική τεχνική και τη χρήση καταλλήλων ποικιλιών στη σπορά, έχουν αποτυπωθεί σε έναν ‘’Δεκάλογο Καλλιέργειας Σκληρού Σίτου’’.

Ο “Δεκάλογος Καλλιέργειας Σκληρού Σίτου’’ διανέμεται στους παραγωγούς και τους τεχνικούς του αγροτικού τομέα, οι οποίοι από το 2002 τηρούν συμβάσεις καλλιέργειας με την Barilla Hellas.

Επιπρόσθετα, με την εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών στη Θεσσαλία και την χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας Grano Duro.net, παρακολουθούνται τα αγροκτήματα των παραγωγών που συνεργάζονται με την Barilla Hellas και μέσα από τη συλλογή και την επεξεργασία των στοιχείων που καταγράφονται , δίνονται χρήσιμες, εξατομικευμένες γεωτεχνικές συμβουλές από τους ειδικούς της Barilla Hellas

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για τους συνεργαζόμενους αγρότες καθώς έχει καταγραφεί 15-20% μείωση των παραγόμενων ρύπων CO2 ενώ το εισόδημα το εισόδημα του παραγωγού έχει αυξηθεί έως και 12 ευρώ/στρέμμα, αποδεικνύοντας στην πράξη τα οφέλη του προγράμματος της Barilla που συνοψίζεται στη φράση «Καλό για Σένα, Καλό για τον Πλανήτη» αλλά και στο «η επιμελημένη καλλιέργεια αποδίδει».

* Ο Κώστας Θεοχαρίδης είναι στέλεχος της Barilla Hellas

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass