ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δίκτυο φορέων και πολιτών κατά ΤΤΙΡ, CETA

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2016 10:03

 

ΤΟ πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενός δικτύου φορέων και πολιτών κατά των διατλαντικών συμφωνιών (ΤΤΙΡ, CETA) έγινε προχθες το απόγευμα στη Λάρισα με πρωτοβουλία του Δικτύου.

Στη σύσκεψη, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», τονίσθηκε η ανάγκη της αντίδρασης πολιτών και φορέων, έτσι ώστε να ασκηθούν πιέσεις στις κυβερνήσεις προκειμένου να μην εγκριθούν οι διατλαντικές συμφωνίες, όπως προγραμματίζεται για τις 28 Ιουνίου για τη Γενική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά (CETA) και έως το τέλος του έτους για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΗΠΑ – Ε.Ε. (ΤΤΙΡ).

Στον σκοπό της πρωτοβουλίας αναφέρθηκε εκ μέρους του Δικτύου ο Γιώργος Εμμανουήλ αναλύοντας τις επιπτώσεις των συμφωνιών στην Ελλάδα ενώ από τους παρευρισκόμενους συζητήθηκαν προτάσεις με σκοπό τον συντονισμό της δράσης σε πανθεσσαλικό επίπεδο επικροτώντας τις αποφάσεις των Δήμων Λάρισας και Τυρνάβου να κηρύξουν τους δήμους «ελεύθερες ζώνες» από τις συμφωνίες, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία της Βαρκελώνης.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις παρευρισκομένων ενώ αναμένεται να εκδοθεί ψήφισμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης, ο δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» και περιφερειακός σύμβουλος Νίκ. Πουτσιάκας, εκπρόσωποι των Θεσσαλών Πολιτών, του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας αλλά και πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass