Κατάληψη ενάντια στη διάλυση του ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2016 11:00

Σε κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.

Κρατώντας πανό που έγραφε σύνθημα ενάντια στην απαξίωση και εντέλει στη διάλυση του ΕΛΓΑ, οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε απευθείας συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως τόνιζαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων, απευθυνόμενοι ουσιαστικά στους αγρότες της περιοχής, το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση τους δένει τα χέρια, καθώς δεν υπάρχει εντολή μετακίνησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, αναφέρονταν τα εξής: «Συνεκτιμώντας τα δεδομένα των τελευταίων εξελίξεων, τα ασύστολα ψεύδη, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α., για θέματα που αφορούν την ύπαρξη και λειτουργία του Οργανισμού και κατ΄ επέκταση τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους Έλληνες αγρότες, αποφάσισε σε πρώτο χρόνο, την κατάληψη των κτιρίων της Κεντρικής Διοίκησης και των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α.

Καταγγέλλουμε τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και την παρελκυστική τακτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, εξαπατώντας φορείς και εκπροσώπους αγροτών, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις το γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ανοίγοντας με τις ακατανόητες ενέργειές του τον δρόμο στις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Καλούμε τη Διοίκηση του Οργανισμού, συναισθανόμενη το μέγεθος των ευθυνών της και την αδυναμία της να επιλύσει τα προβλήματα που κλονίζουν τα θεμέλια του Οργανισμού, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, υποβάλλοντας άμεσα την παραίτησή της.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους Έλληνες αγρότες, για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ΕΛ.Γ.Α. ως του μόνου φορέα ασφάλισης με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, που θα προασπίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass