ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Γάλλοι αγελαδοτρόφοι στο Αργυροπούλι

* Επισκέφθηκαν τη σύγχρονη μονάδα Δ. Καζάνα

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2016 9:18

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Εξήντα Γάλλοι αγελαδοτρόφοι, στο πλαίσιο προγράμματος αγροτουρισμού, μέλη ενός από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς της Γαλλίας με την επωνυμία «TERRENA» επισκέφθηκαν την αγελαδοτροφική μονάδα της οικογένειας Δημητρίου Καζάνα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου.

Η αγελαδοτροφική μονάδα της οικογένειας Καζάνα είναι μια μονάδα πρότυπο για την ελληνική κτηνοτροφία με πάνω από 250 αγελάδες να εκτρέφονται με τους πλέον σύγχρονους τρόπους, συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον συγκεκριμένο συνεταιρισμό στον τομέα της διατροφής και διαχείρισης των ζώων της μονάδος με την παρακολούθηση τεχνικών του συνεταιρισμού TERRENA.

Στο Αργυροπούλι Τύρναβου ο κ. Δημήτρης Καζάνας, πρώην μετανάστης στον Καναδά, από το 1986, μόνος του αρχικά και στη συνέχεια με τους τέσσερις γιους του, τον Χρήστο, τον Αποστόλη, τον Πάνο και τον Νίκο, δημιούργησαν μια από τις πλέον σύγχρονες αγελαδοτροφικές μονάδες γαλακτοπαραγωγής όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μονάδα σήμερα διαθέτει 250 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το γάλα διατίθεται καθημερινά σε γαλακτοβιομηχανία. Οι αγελάδες εκτρέφονται σε άριστες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Οι Γάλλοι επισκέπτες, μετά την ξενάγηση γευμάτισαν στην ταβέρνα του κ. Γιάννη Κουτίνα και συνέχισαν το ταξίδι τους για τα Μετέωρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass