ΕΝΩ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ…

Στον «αέρα» χιλιάδες εκτιμήσεις ζημιών

* Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Βουλή, ερωτήσεις των βουλευτών Λάρισας της ΝΔ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 8:10
Μια εβδομάδα τώρα πεσμένα τα αχλάδια από την ανεμοθύελλα και το χαλάζι στο Αργυροπούλι, αλλά οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ αδυνατούν να πάνε να τα δουν Μια εβδομάδα τώρα πεσμένα τα αχλάδια από την ανεμοθύελλα και το χαλάζι στο Αργυροπούλι, αλλά οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ αδυνατούν να πάνε να τα δουν

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των εργαζομένων του ΕΛΓΑ προχωρά σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου και ώρα 9:30 π.μ., έξω από την Βουλή, ημέρα ψήφισης της επίμαχης τροπολογίας που σχετίζεται με τα οδοιπορικά τους και τη δυνατότητα των εκτός έδρας μετακινήσεων τους, το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. Το απόγευμα θα ακολουθήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθορισθούν οι επόμενες κινήσεις.

Επίσης το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες αγρότες και στους εργαζόμενους του Οργανισμού και με δεδομένη την αδυναμία εκτέλεσης του εκτιμητικού έργου καλεί τα μέλη του Συλλόγου που κατέχουν θέσεις ευθύνης (επιπέδου διεύθυνσης, τμήματος, γραφείου) να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση της Διοίκησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος Γραφείου ν. Λάρισας του ΕΛΓΑ Σπύρος Σπυρόπουλος είναι από τους πρώτους εργαζόμενους που έσπευσαν να κάνουν πράξη το κάλεσμα της διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρει πως «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου μας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους Έλληνες αγρότες, η Κυβέρνηση διά των συναρμόδιων υπουργών της, με τις πολιτικές της, ωθούν τον ΕΛ.Γ.Α. στο τέλμα, εμπαίζοντας τους αγρότες και τους εργαζόμενους, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του γεωργοασφαλιστικού συστήματος της χώρας».

 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

Να πληρωθούν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σε απόγνωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, αλλά και του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα της Γιάννουλης, της Φαλάνης και του Δασοχωρίου από το γεγονός ότι ενώ οι καταστροφές, κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια είναι τεράστιες, εδώ και μέρες, από τις έντονες χαλαζοπτώσεις και τα μπουρίνια με τις ανεμοθύελλες, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ αδυνατούν να επισκεφθούν τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στο πλευρό των γεωπόνων του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στο ζήτημα που προέκυψε με τη μη καταβολή των εξόδων μετακίνησής τους ώστε εκείνοι απρόσκοπτα να μπορούν να μετακινούνται στα χωράφια των πληγέντων παραγωγών και να κάνουν εκτιμήσεις ζημιάς στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, βρίσκονται οι συνεταιρισμοί.

Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των Αγροτικών Συνεταιρισμών Πλατανουλίων, Δένδρων, «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ», Ομάδα Παραγωγών «Φρουτοπηγή», Γιάννουλης, Φαλάνης, Αργυροπουλίου και Λυγαριάς, καλούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της πληρωμής των γεωπόνων – εκτιμητών του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας ώστε το συντομότερο να ξεκινήσουν οι εξατομικεύσεις ζημιάς στις πληγείσες καλλιέργειες καλλιέργειες στην περιοχή από την χαλαζόπτωση και την ανεμοθύελλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass