ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ZHMIΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αγριογούρουνα καταστρέφουν καλλιέργειες στο Δαμάσι

* Ροντούλης: Να συμπεριληφθούν στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2016 11:10

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Καταγγελία για συνεχείς επιθέσεις αγριογούρουνων καταγγέλλουν ότι δέχονται στα αγροκτήματά τους πολλοί παραγωγοί του Δαμασίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών του Δαμασίου περίπου δέκα χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή «Γκαβάνια» του Δαμασίου βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος αγριογούρουνων και οι αγρότες απεγνωσμένα ψάχνουν τρόπους να προστατέψουν τις περιουσίες τους, όντας εντελώς αβοήθητοι από την απούσα, όπως σημειώνουν, Πολιτεία. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έχουν φτάσει στο σημείο να περιπολούν οι ίδιοι στα χωράφια τους με κάθε είδους αγροτικό μηχάνημα, προκειμένου να περιορίσουν τουλάχιστον τις καταστροφές.

Επιτόπια έρευνα, έπειτα από διαμαρτυρίες των αγροτών, έγινε και από εκπροσώπους της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών», προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα και να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς.

Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Στέλιος Ροντούλης, εξερχόμενος από πληγέντα χωράφια δήλωσε στην «Ε»: «Έχει τριτώσει το κακό για τους αγρότες του Δαμασίου. Πρώτα ήταν ο παγετός του Μαρτίου, μετά η ανεμοθύελλα και το χαλάζι του Ιουνίου και τώρα ήρθαν τα αγριογούρουνα ως το κερασάκι πάνω στην τούρτα της καταστροφής. Η ζημιά που έχει προκληθεί, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μεγάλων διαστάσεων, καθώς εκατοντάδες στρέμματα, από καλαμπόκια μέχρι αμυγδαλιές, έχουν γνωρίσει τις καταστροφικές επιδρομές ενός ανεξέλεγκτα αυξανόμενου πληθυσμού αγριογούρουνων. Το γεγονός πρέπει να ευαισθητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να ληφθούν γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα. Τη στιγμή μάλιστα που οι παραγωγοί καταβάλλουν σημαντικά ποσά στον ΕΛΓΑ, ο Οργανισμός θα πρέπει να συμπεριλάβει στο καθεστώς αποζημιώσεων τουλάχιστον εκείνες τις περιοχές που βρίσκονται εντός της ζώνης μονίμων καταφυγίων θηραμάτων, για να καταστεί δυνατή η λήψη αποζημιώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς».

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η δήλωση που έγινε από τον πληγέντα αγρότη και πρώην δημοτικό σύμβουλο Τυρνάβου κ. Αθανάσιο Λέτσιο: «Οι αγρότες του Δαμασίου είναι στο έλεος των αγριογούρουνων. Φοβούνται ακόμα και να πλησιάσουν στα χωράφια τους, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν καλαμπόκια, επειδή τα αγριογούρουνα έχουν φτάσει στο σημείο να διαβιούν μέσα στα ίδια τα χωράφια. Φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα και βρισκόμενοι σε απόγνωση καλούμε τις υπεύθυνες υπηρεσίες να μας βοηθήσουν. Επιτέλους, το Υπουργείο και το Δασαρχείο δεν μπορούν να μένουν μακριά από το πρόβλημα. Όσον αφορά στον Δήμο Τυρνάβου, πρέπει να εγκαταλείψει τη χειμερία νάρκη του και να δραστηριοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση, για να δοθεί η πρέπουσα λύση διασφάλισης της αγροτικής παραγωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass