ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατηγόρησαν τον υπουργό για «φιέστα»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 10:00

 

Μπορεί να μην προέκυψε μαζική η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών του νομού με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα, υπήρξε όμως ιδιαίτερα μαχητική και όπως παραδέχθηκε χαριτολογώντας ο κ. Αποστόλου «ζωήρεψε την εκδήλωση» στην οποία ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Μερικές δεκάδες αγροτών ανταποκρίθηκαν για την ακρίβεια στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Τρίγωνη πλατεία της πόλης, λίγα μέτρα από το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο όπου ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του υπουργού.

Αίσθηση προκάλεσε από νωρίς χθες το πρωί η παρουσία ισχυρότατης δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς η περιοχή γύρω από το «Χατζηγιάννειο» είχε μετατραπεί σε... φρούριο!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΦΙΕΣΤΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΟΑΣνΛ, Ρίζος Μαρούδας έκανε λόγο για φιέστα του υπουργού και για επανάληψη των ψεμάτων που έχει κατά καιρούς πει στους αγρότες.

Αφού υπενθύμισε ότι καθυστερούν οι εκτιμήσεις των ζημιών σε πολλές περιοχές, λόγω της αδυναμίας των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πληγέντες αγρότες να μην αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν τα προϊόντα τους, τόνισε ότι η κυβέρνηση χρωστάει στους αγρότες την επιστροφή του φόρου στα καύσιμα από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, χρήματα από την ολοκληρωμένη διαχείριση, από τη νιτρορύπανση, από τη βιολογική γεωργία και την κτηνοτροφία, χρωστάει σε χιλιάδες αγρότες τη βασική ενίσχυση αλλά και τη συνδεδεμένη σε πολλά προϊόντα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών, Φάνης Τραγάκης, δήλωσε ότι «οι αγρότες δεν έχουν πλέον τίποτα ευχάριστο να ακούσουν από τον υπουργό, είμαστε απογοητευμένοι από την επίσκεψή του στη Λάρισα, γιατί δεν έχει κάτι να εξαγγείλει. Ό,τι μας έταξε προεκλογικά, δεν έχει πράξει τίποτα, αντιθέτως έχει φέρει την αγροτιά σε ακόμη χειρότερη κατάσταση και με τον τρόπο που διοικεί το υπουργείο του θα ξεκληρίσει όλους τους Έλληνες αγρότες», κατέληξε.

ΕΝΤΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ

ΤΟΥ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟΥ»

Μετά τη συγκέντρωσή τους, τα μέλη της ΕΟΑΣνΛ κατευθύνθηκαν στην είσοδο του «Χατζηγιάννειου», ανοίγοντας και ένα πανό διαμαρτυρίας, αλλά η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν στον χώρο μαζί με το πανό.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση εντός της αίθουσας, οι συγκεντρωμένοι αγρότες θέλησαν να μπουν στον χώρο και να θέσουν τα αιτήματά τους στον υπουργό, αλλά μέχρι να το πετύχουν αυτό ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με την αστυνομία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, οι αγρότες μπήκαν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, διέκοψαν την ομιλία του υπουργού και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε ρόλο συντονιστή στην εκδήλωση.

Λίγα λεπτά αργότερα οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας αποχώρησαν από την αίθουσα και από τον χώρο χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση, διαμαρτυρήθηκαν για επιχείρηση φίμωσής τους ενώ επισήμαναν με νόημα ότι στην κατά τα άλλα κατάμεστη αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» δεν ήταν παραπάνω από 25 οι πραγματικοί αγρότες που παρακολουθούσαν την εκδήλωση…

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass