ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συνεργασία για την Αβερώφειο

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 10:48

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν προκειμένου ο χώρος της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής να ζωντανέψει ξανά, εξέφρασαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης, στο περιθώριο της επίσκεψης του υπουργού στην πόλη, ξενάγησε χθες το απόγευμα στους χώρους της σχολής, με αφορμή την επιστολή που του έστειλε πρόσφατα και αποκάλυψε με δημοσίευμά της η «Ε» και με την οποία ζητάει τη συνεργασία μεταξύ του δήμου και του υπουργείου, ώστε να ζωντανέψει ξανά ο ιστορικός αυτός χώρος.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε σε δηλώσεις του ότι είναι ενθουσιασμένος που περπατάει στον χώρο που φοίτησε ο Άρης Βελουχιώτης και έκανε γνωστό παγκοσμίως ο Καραγάτσης με το μυθιστόρημά του Συνταγματάρχης Λιάπκιν.

«Η Αβερώφειος είναι η ζωντανή ιστορία της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Βλέπω την εγκατάλειψη του χώρου και της σχολής και θεωρώ σημαντικό γεγονός την επιστολή που έλαβα από τον κ. Καλογιάννη, με την οποία εκφράζει το ενδιαφέρον να υπάρξει συνεργασία και συνέργεια με το υπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να ξαναζωντανέψει ο χώρος.

Περιμένω και το αντίστοιχο ενδιαφέρον της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι «ο χώρος της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής είναι συνυφασμένος με ισχυρές αναμνήσεις πολλών γενιών Λαρισαίων, που έρχονταν εδώ εκδρομές και γλέντησαν σε πολλές από τις Πρωτομαγιές τους. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε εγκατάλειψη, αλλά έχουμε απευθύνει επιστολή στον κ. Αποστόλου, του οποίου τη συνεργασία ζητήσαμε ώστε ο χώρος να αποκτήσει ξανά ζωή».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass