ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Κομφούζιο με τις συνδεδεμένες για τους κτηνοτρόφους

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου και της Ελασσόνας αφού όπως επισημαίνουν βλέποντας ότι παρά τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για άμεσες πληρωμές, επικράτησε ένα μεγάλο κομφούζιο γύρω από την πληρωμή της συνδεδεμένης στο αιγοπρόβειο γάλα.

Οι κτηνοτρόφοι λένε ότι το αρμόδιο υπουργείο με τις πολιτικές που εφαρμόζει οδηγεί τον κτηνοτροφικό κόσμο στο ξεκλήρισμα.

Σύμφωνα με τις διοικήσεις των κτηνοτροφικών συλλόγων Τυρνάβου και Τσαριτσάνης, το υπουργείο έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο γραφειοκρατικό πρόβλημα με τον διαχωρισμό της περιοχής του Τυρνάβου σε δύο ζώνες (πεδινή και ορεινή) που δημιούργησε κτηνοτρόφους δύο ταχυτήτων αφού κάποιοι πήραν ενισχύσεις και κάποιοι όχι.

Άλλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι το πλαφόν στο αιγοπρόβειο γάλα που πετάει εκτός συστήματος ενισχύσεων εκατοντάδες μικρούς κτηνοτρόφους που δεν μπορούν να αγγίξουν την απαιτούμενη ποσότητα γάλακτος, ενώ και η επίκληση του μικροβιακού φορτίου για το οποίο δεν έχει λάβει γνώση ο κτηνοτρόφος θεωρείται ότι είναι εκ του πονηρού για να μείνουν εκτός ενισχύσεων πολλοί κτηνοτρόφοι.

Ένα άλλο σημείο που θίγουν οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων είναι οι ελλιπείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΛΟΓΑΚ που αφήνουν επίσης εκτός ενισχύσεων όσους κτηνοτρόφους δεν έχουν υποστεί τέσσερις ελέγχους.

Με την ευκαιρία της χθεσινής ανακοίνωσης οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων θίγουν εκ νέου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και για τα οποία είχαν δοθεί δεκάδες υποσχέσεις τόσο από εκπροσώπους των σημερινών κομμάτων της κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Βασικό θέμα είναι οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή που υπέστη ζημιά από τον καταρροϊκό πυρετό, η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013, 2014 και 2015 και οι αδικίες στον κανονισμό του ΕΛΓΑ που αδικεί κατάφωρα τους κτηνοτρόφους.

«Δυστυχώς οι σημερινοί κυβερνώντες που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ομιλητικότατοι σήμερα ξέχασαν όσα υπόσχονταν τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να στηρίζουν τις ίδιες αντικτηνοτροφικές πολιτικές που διαλύουν τον κλάδο και στέλνουν τους κτηνοτρόφους στην ανεργία και την κτηνοτροφική παραγωγή σε συρρίκνωση», σημειώνουν ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Γ. Αποστόλου και το μέλος της διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Άρης Γαϊτάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass