ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΕΤΟΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Άρχισε ο τρύγος στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2016 12:48

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Άρχισε με πρώιμες ποικιλίες και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες ο τρύγος στον Τύρναβο.

Από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό ήδη μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί οι ποικιλίες Σαρντονέ και Σαβινιόν και αναμένεται να παραληφθούν οι ποικιλίες Καπερνέ, Μερλότ και θα συνεχιστεί ο τρύγος με τα ώριμα μοσχάτα.

Επίσης σύντομα θα ξεκινήσει η παραλαβή σε ποικιλίες Μπαντίκι, Ugniblanc ώριμα., Μακαμπέο και όλες οι άλλες λευκές οινοποιήσιμες ποικιλίες, εκτός από Ροδίτη και Σαββατιανό.

Συνεχώς οι γεωπόνοι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κάνουν ελέγχους στους αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου για να παρακολουθήσουν την εξέλιξή τους, την ωρίμανσή τους και τα ζάχαρά τους και των υπόλοιπων ποικιλιών σταφυλιών.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΡΑΨΑΝΙΩΤΗ

Ικανοποιημένος δηλώνει τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης όσο και τα μέλη της διοίκησης αλλά και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Βαγγέλης Σίκαλος.

Ο κ. Ραψανιώτης έκανε αναφορά στην πολύ καλή ποιότητα των σταφυλιών που παραλαμβάνονται καθημερινά.

Επαναλαμβάνει το θετικό γεγονός της ύπαρξης του συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή αφού η παρέμβασή του είναι καταλυτική και έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές των σταφυλιών για όλους τους αμπελοκαλλιεργητές να κρατηθούν σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικά στην επαρχία Τυρνάβου, βοηθούντος και του καλού καιρού με τις ξερικές συνθήκες που επικράτησαν η παραγωγή και η ποιότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Ο κ. Ραψανιώτης σημείωσε επίσης με νόημα ότι το Οινοποιείο μετά την πολύχρονη επιτυχημένη προσφορά ποιοτικών λαϊκών κρασιών, εδώ και πολύ καιρό συνεχίζει την παρουσία του στην ευρύτερη ελληνική αγορά και όχι μόνο και με κρασιά τοπικών οίνων ποιότητας τα οποία ήδη έχουν σημαντική θέση στην αγορά.

Και φέτος ο Α.Ο.Σ. Τυρνάβου, θα παραλάβει σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του, άνω των 12.000.000 κιλών, συνεχίζοντας έτσι για ακόμη μία χρονιά τη σταθερή του πορεία, παρόλο που πολλά προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί.

Παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία θεσπίζει μετρά σκληρά για το κρασί (π.χ. Ειδικός Φόρος Καρανάλωσης) ωστόσο ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οινοποιείο Τυρνάβου προσφέροντας στους καταναλωτές ό,τι καλύτερο παράγει η περιοχή Τυρνάβου από σταφυλική παραγωγή και εφαρμόζοντας σε όλα τα κτήματα «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρησης ποιότητας ΑGRO» και στο εργοστάσιο σύστημα ISO και HACCP, προσφέρει μία αξιόλογη γκάμα προϊόντων αναγνωρισμένης ποιότητας και κύρους, το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο.

Η ποιότητα των σταφυλιών χαρακτηρίζεται πάρα πολύ καλή, παρόλο που ορισμένες περιοχές επλήγησαν από περονόσπορο και χαλάζι. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Τυρνάβου έχει στο δυναμικό της πάνω από 25.000 στρέμματα αμπέλια.

Ευχαριστώντας στο τέλος το καταναλωτικό κοινό, που χρόνια τώρα στηρίζει τον Συνεταιρισμό καταναλώνοντας φανατικά τα προϊόντα του, γνωστοποίησε στα μέλη του Συνεταιρισμού ότι οι τιμές θα αποφασιστούν στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που συγκαλείται στις 4 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να κυμανθούν σε ικανοποιητικά για τον παραγωγό επίπεδα.

*Τέλος σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα συνεχίζεται η συγκομιδή των επιτραπέζιων σταφυλιών τόσο για την εσωτερική αγορά όσο και για εξαγωγή για χώρες κυρίως της βαλκανικής και της Ευρώπης γενικότερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass