ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Μείωση παραγωγής έως 90% στις δενδρώδεις καλλιέργειες

* Επίσκεψη αγροτών σε Περιφέρεια – ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2016 11:10

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Eπίσκεψη στο γραφείο του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζου πραγματοποίησαν εκπρόσωποι και μέλη συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου.

Στη συνάντηση που είχαν μαζί του οι αγροτοσυνδικαλιστές ενημέρωσαν τον κ. Καλφούντζο ότι μετά το τέλος της συγκομιδής στις δενδρώδεις καλλιέργειες, βερίκοκα, ροδάκινα, αχλάδια, καθώς και στα σταφύλια, σύμφωνα με τα στοιχεία των Συνεταιρισμών η ζημία από τον παγετό της 26 Μαρτίου 2016 διαπιστώθηκε ότι ανέρχεται σε ποσοστό από 60% έως 90%.

Ο κ. Καλφούντζος δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Νομού Λάρισας καθώς και στον ίδιο προσωπικά αφού έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στις περιοχές μετά την εμφάνιση του προβλήματος τόσο με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νάνο και Βέλιο όσο και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ/Λάρισας κ. Λιόντο Μιχαήλ.

Στη συνέχεια οι ίδιοι εκπρόσωποι επισκέφθηκαν το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ/Λάρισας και κατέθεσαν γραπτό αίτημα στον τμηματάρχη Εκτιμήσεων κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσα, παρουσία και της επόπτριας Ν. Μαγνησίας κ. Τασιού Δήμητρας, έτσι ώστε να λάβουν γνώση ποιες καλλιέργειες θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για την παγωνιά της 26 Μαρτίου 2016.

Μετά τις επισκέψεις οι αγρότες έκαναν στην «Ε» την εξής δήλωση: «Εδώ και αρκετούς μήνες όλοι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Δήμου Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής μετά τη μεγάλη ζημιά στις δενδρώδεις καλλιέργειες από την παγωνιά, αγωνιζόμαστε ενωμένοι (αχρωμάτιστα και ακομμάτιστα) για τη δικαίωσή μας προς το συμφέρον των παραγωγών και την αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος. Αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε στο πλευρό μας όλους όσοι ταυτίζονται με τον δίκαιο αγώνα μας. Όλοι αυτοί που μέσα από την προσπάθεια και τον δίκαιο αγώνα μας έχουν κατά νου να ικανοποιήσουν προσωπικές και πολιτικές φιλοδοξίες δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

Συγκεκριμένα στις επισκέψεις συμμετείχαν οι εκπρόσωποι και τα μέλη των Συνεταιρισμών: Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ραψανιώτης Κ. και Γιάννης Χαλιβέρας, Α.Σ.ΛΥΓΑΡΙΑΣ Χρήστος Τσιτσιρίγγος, Α.Σ.ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ Αθ. Γκανάτσιος και Γ. Ματράκης, Α.Σ.ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ Ασ. Μαλάκος και Κ. Μπαμνάρα, Α.Σ ΔΕΝΔΡΩΝ ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΪΤ Χρήστος Τασιούλας, Φ. Μπαντραλέξης και Ασ. Κουτούκας και Α.Σ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Δημήτρης Λεωνιδάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass