ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ

Απέκλεισαν τον Τύρναβο για δίκαιες αποζημιώσεις

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2016 10:14
Στιγμιότυπα από τη χθεσινή κινητοποίηση των αγροτών στον Τύρναβο. Στιγμιότυπα από τη χθεσινή κινητοποίηση των αγροτών στον Τύρναβο.

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πάνω από 150 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου με τους αγρότες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που απηύθυναν οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου-Λυγαριάς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ κ. Στέλιος Τσικριτσής ο οποίος μεταφέροντας τις θέσεις των συναδέλφων του τόνισε ότι οι αγρότες απαιτούν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% για τις παραγωγές που χάθηκαν από τον παγετό του Μαρτίου αλλά και για τις παραγωγές που επλήγησαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και ανεμοθύελλες σε περιοχές του δήμου Τυρνάβου, καθώς και την κατάργηση των φόρων σε κρασί και τσίπουρο και το «πάγωμα» των χαρατσιών και όλων των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών.

Ο κ. Τσικριτσής άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση αλλά και στις προηγούμενες οι οποίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, συνέβαλαν μέσω μνημονίων να φτάσουμε σ’ αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ο κ. Τσικριτσής ανέφερε: «Είναι πολιτική της εξαθλίωσης και του αφανισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς την οποία εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσω των μνημονίων και πολιτικές που εφάρμοσαν και οι οποίες θέλουν τον αγρότη έξω από το χωράφι».

Επίσης ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, την εκτόξευση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές.

Το μεγάλο ζήτημα των αποζημιώσεων από τον παγετό και άλλες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή κυριάρχησαν στην παρέμβαση του κ. Τσικριτσή, αλλά και των άλλων ομιλητών.

Πέρα από τα άλλα προβλήματα των αγροτών που αφορούν όλη τη χώρα έγινε ειδική μνεία για δύο προβλήματα που απασχόλησαν την περιοχή. Ο παγετός καθώς επίσης η χαλαζόπτωση και οι καταστροφικές ανεμοθύελλες και καταρρακτώδεις βροχές που αποτέλειωσαν τις καλλιέργειες, τόσο στην παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο.

Οι αγρότες απέκλεισαν το κέντρο του Τυρνάβου με τα τρακτέρ τους ενώ στη συνέχεια και με την ολοκλήρωση των ομιλιών και χαιρετισμών, απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα τον κόμβο Τσιγάνη στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης. Τέλος οι αγρότες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Λάρισας.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Θεόδωρος Μπακαΐμης, Αμπελώνα κ. Θανάσης Γκούμας και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς κ. Νίκος Ρεβήσιος. Ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου ανέγνωσε η κ. Ευγενία Μαμανού ενώ σχετικό ψήφισμα εξέδωσε και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και περιχώρων. Τον συντονισμό είχε ο κ. Κώστας Κατσής.

Στο χώρο του συλλαλητηρίου παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Κιτσίδης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τυρνάβου κ. Στέλιος Χατζηκράχτης, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας, η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και Περιχώρων κ. Ζωή Βελισσαρίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολλοί αγρότες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass