ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ -ΔΟΠΑΠΕΠΤ

Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης

* Εκδήλωση σήμερα με ομιλίες, χαιρετισμούς και παραδοσιακούς χορούς

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2016 10:35

O Δήμος Τεμπών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο ΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνουν την 12η Γιορτή Ακτινιδίου 2016. Οι εκδηλώσεις είναι διήμερες και ξεκίνησαν χθες Σάββατο και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Η γιορτή έχει ως σκοπό να προβάλει το εξαιρετικό αγροτικό προϊόν που παράγει ο τόπος της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα θεωρείται αρίστης ποιότητας και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών. Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά .

Αναλυτικότερα, χθες Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες με αξιόλογους και διακεκριμένους επιστήμονες , στο κοινοτικό κατάστημα Αιγάνης , με θέμα: «Ασθένειες ακτινιδιάς» με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Βέλλιο, επίκουρο καθηγητή Φυτοπαθολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Εχθροί ακτινιδιάς», με ομιλητή τον κ. Χρήστο Αθανασίου, αναπληρωτή καθηγητή Εντομολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ολοκληρωμένη Διαχείριση - Διακίνηση ακτινιδίου», με ομιλητή τον Δρ. Δημήτριο Σταυρίδη, προϊστάμενο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σήμερα Κυριακή, δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στην είσοδο του Πυργετού από την εθνική οδό θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι διήμερες εκδηλώσεις για το ακτινίδιο.

Στις 11 το πρωί η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με χαιρετισμό του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου.

Aμέσως μετά οι χαιρετισμοί του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού και του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγάνης.

Επίσης θα ακολουθήσει ομιλία για το ακτινίδιο από τον Δρ. Δημήτριο Σταυρίδη προϊστάμενο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας - Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει περίπτερο των Συλλόγου Γυναικών Αιγάνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού με εδέσματα και χυμούς ακτινιδίου και παραγωγών ακτινιδίου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass