ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

«Να εξαιρεθεί ο ΕΛΓΑ από τις διατάξεις του ν. 4336/15»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 9:08

Στον αγώνα των εκτιμητών και εργαζομένων του ΕΛΓΑ συμπαρίσταται με ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Τεμπών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο Δ.Τεμπών ειναι ένας κατεξοχήν αγροκτηνοτροφικός δήμος με δυναμικές καλλιέργειες εκτεθειμένες σε ακραία καιρικά φαινόμενα και χιλιάδες ζώα εκτεθειμένα σε θανατηφόρες ασθένειες .

Με αποτελέσματα πολλές φορές να καταστρέφεται ολοσχερώς η γεωργική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο. Η σχέση των αγροκτηνοτρόφων με τους εργαζόμενους -εκτιμητές του ΕΛΓΑ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Για τον λόγο αυτό και όχι μόνο η αλληλεγγύη μας, ως δημοτικό συμβούλιο του Δ.Τεμπών, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Αιτούμαστε από την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. να δώσουν λύση σ'ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που αφορά τη μη καταβολή των εξόδων μετακίνησης των υπαλλήλων -εκτιμητών του ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να μετακινούνται στα χωριά για να κάνουν εκτιμήσεις για ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες ή κοπάδια ζώων, με αποτέλεσμα η μετακίνησή τους να γίνεται πλέον απαγορευτική με ό,τι επιπτώσεις έχει αυτό στους αγροκτηνοτρόφους .

Καλούμε την κυβέρνηση να εξαιρέσει τον ΕΛ.Γ.Α. από τις διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4336/2015 που αφορά τις μετακινήσεις εντός και εκτός έδρας, ώστε να προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων σε ζημιές που παθαίνουν οι αγροκτηνοτρόφοι.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΕΛ.Γ.Α. και ταυτόχρονα τασσόμεθα υπέρ ενός δημοσίου ΕΛ.Γ.Α. με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει έγκαιρα και δίκαια τα ζημιογόνα φυσικά αιτία και τις νόσους, για ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass