Ε. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ:

Υπάρχει ανάγκη προσωπικού στον αγροτικό χώρο αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις

* Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των συμβασιούχων στα ΠΕΓΕΑΛ χωρίς όμως να προσδιορίσει το πώς *Γ. Λαμπρούλης: «Τεράστια προβλήματα θα δημιουργηθούν στη λειτουργία των ΠΕΓΕΑΛ καθώς στη Λάρισα από τους 25 εργαζόμενους οι 13 είναι συμβασιούχοι»

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 11:45

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης στα Περιφερειακά Εργαστήρια Γεωργικών Εφαρμογών και Αναλύσεων Λιπασμάτων (ΠΕΓΕΑΛ) των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τις επόμενες εβδομάδες, άφησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γιώργου Λαμπρούλη.

«Θέλουμε την εμπειρία αυτών των ανθρώπων και τη θεωρούμε απαραίτητη. Αν, όμως, μπούμε στη διαδικασία να γίνουν προσλήψεις, ξεφεύγουμε από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, τους οποίους εμείς τους θέλουμε για τη συγκεκριμένη δουλειά», ξεκαθάρισε ο κ. Ε. Αποστόλου και προανήγγειλε:

«Από την 1η-1-2017 που ξεκινάει το πρόγραμμα, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά. Δεν μπορώ να σας πω αυτή την ώρα περισσότερα, γιατί πρέπει στη σχετική απόφαση που θα πάρουμε να έχουμε δημιουργήσει τις δικλείδες αυτές που να οδηγούν, ουσιαστικά, στην ανάληψη των συγκεκριμένων εργασιών από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα. Πιστέψτε μας ότι θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι για την υλοποίηση του προγράμματος της μείωσης της νιτρορύπανσης, εργάστηκαν στα Περιφερειακά Εργαστήρια Γεωργικών Εφαρμογών και Αναλύσεων Λιπασμάτων 21 άτομα, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν 18/11/2016 και 31/12/2016. Η σύμβαση έχει ήδη ανανεωθεί για ένα χρόνο, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης.

«Το πρόβλημά μας είναι ότι με το καινούργιο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το συγκεκριμένο μέτρο δεν περιλαμβάνει όλες αυτές τις δραστηριότητες που έκαναν μέχρι σήμερα. Αυτός είναι ο Κανονισμός και είμαστε υποχρεωμένοι να τον εφαρμόζουμε. Διαφορετικά θα έχουμε αντίστοιχες επιπτώσεις στην υλοποίηση του Προγράμματος», σημείωσε.

«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

«Το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη λήξη, δηλαδή, των συμβάσεων, οι υπηρεσίες των ΠΕΓΕΑΛ θα αποδεκατιστούν από προσωπικό. Για παράδειγμα, στη Λάρισα στη συγκεκριμένη δομή ΠΕΓΕΑΛ από τους συνολικά 25 εργαζόμενους οι 13 είναι συμβασιούχοι. Με αυτό το προσωπικό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, γιατί δεν καλύπτουν μόνο τη Θεσσαλία, καλύπτουν και όμορους νομούς άλλων περιφερειών», αντέτεινε ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης και συνέχισε:

«Έτσι, λοιπόν, οι επιπτώσεις θα είναι όχι μόνο στους εργαζόμενους οι οποίοι θα οδηγηθούν στην ανεργία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ειδικά αυτή την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά θα δημιουργηθούν και τεράστια προβλήματα και στη λειτουργία των εργαστηρίων.

Συνεπώς, εδώ θέλει, κ. υπουργέ, ενέργειες συγκεκριμένες. Εμείς γι’ αυτό φέραμε την ερώτηση εδώ στο Κοινοβούλιο, για να μας πείτε συγκεκριμένα αν θα συνεχίσουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να εργάζονται εκεί. Τα εργαστήρια και οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα εμπλουτιστούν με νέο προσωπικό, αναγκαίο στην κατεύθυνση όλων αυτών των δραστηριοτήτων που υλοποιούν τα ΠΕΓΕΑΛ;

Βεβαίως, η δαμόκλειος σπάθη των Κανονισμών της ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται πάνω από κάθε δραστηριότητα στη χώρα μας. Εδώ θέλει και σύγκρουση, θέλει και ρήξη με αυτές τις πολιτικές, θέλει και εναντίωση.

Άρα, τι θα πούμε; Επειδή υπάρχει αυτός ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γαία πυρί μειχθήτω και στο κομμάτι αυτό του ελέγχου της αγροτικής παραγωγής, που είναι σημαντικό και το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά;», διερωτήθη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.

* «Ότι ο αγροτικός χώρος έχει ανάγκη προσωπικού, αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι, το ξέρουμε κι εμείς, αλλά δεδομένων των συνθηκών που βιώνουμε ως χώρα αυτή την περίοδο, δεν μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες προσλήψεις», απάντησε ο υπουργός κ. Ε. Αποστόλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass