ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΗΤΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΟΥΣ

Πληρωμές κάθε μήνα και τοις μετρητοίς από την ΕΒΟΛ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 11:20

Εξόφληση των παραγωγών με μετρητά και σε διάστημα που δεν ξεπερνάει τον ένα μήνα από την ημερομηνία παραλαβής του εισκομιζόμενου γάλακτος καθιερώνει η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία EBOΛ, βάζοντας έμπρακτα πλάτη στους κτηνοτρόφους που πιέζονται από την έλλειψη ρευστότητας.

Την απόφαση ανακοίνωσε σε χθεσινή συνάντηση που είχε σε ξενοδοχείο της Λάρισας με αντιπροσωπεία αγελαδοτρόφων νομού Λάρισας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά «το γάλα που θα παραδοθεί εντός του Νοεμβρίου θα πληρωθεί στους παραγωγούς μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας για πρώτη φορά και η οποία ελπίζουμε να βρει μιμητές», υποστήριξε ο Βολιώτης συνεταιριστής και πρόσθεσε ότι η ΕΒΟΛ εξακολουθεί να δίνει τις υψηλότερες τιμές στην Ελλάδα, στηρίζοντας τους παραγωγούς που περνούν δύσκολες ώρες λόγω της έλλειψης ρευστότητας. Η ΕΒΟΛ απορροφά συνολικά 50-55 τόνους γάλακτος σε ημερήσια βάση.

Οι παριστάμενοι αγελαδοτρόφοι ευχαρίστησαν τον κ.Πρίντζο για τη γενικότερη στήριξη του στη ζωική παραγωγή, του ζήτησαν να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στο μέλλον, δίνοντας ακόμη υψηλότερες τιμές στο πλαίσιο του εφικτού για τη βιομηχανία και ευχήθηκαν και οι ίδιοι η κίνηση της βολιώτικης βιομηχανίας πράγματι να βρει μιμητές και απ άλλους, καθώς κάθε χρόνο μειώνεται η ποσότητα του αγελαδινού γάλακτος που παράγεται στη χώρα μας κατά περίπου 50.000 τόνους και ο κλάδος χρειάζεται στήριξη.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass