ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκδήλωση για τη σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2016 13:11

Η σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και η υγεία θα είναι το πρώτο «μάθημα» που θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας (2ος όροφος), στα πλαίσια του κύκλου διεξαγωγής «Μαθήματα ζωής και ο μύθος του καρκίνου», που διοργανώνεται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Λάρισας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Κ. Ελλάδας), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αιματολογικής Κλινικής ΠΓΝ Λάρισας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τα φυτοφάρμακα θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Να διαβάζουν προσεκτικά στην ετικέτα του προϊόντος φυτοπροστασίας: α) τις οδηγίες και την ημερομηνία λήξης,

β) αν είναι εγκεκριμένα στη χώρα σας και για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια,

γ) εφαρμόστε μόνο την απαιτούμενη δοσολογία των προϊόντων. Σεβαστείτε τον χρόνο αναμονής μεταξύ εφαρμογών, σεβαστείτε το χρονικό διάστημα πριν από τη συγκομιδή, μην εισέρχεστε στην καλλιέργεια αμέσως μετά την εφαρμογή, προσέξτε τις καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εφαρμοστεί (αέρας, βροχή), χρησιμοποιείτε πάντα τον προστατευτικό ρουχισμό και τον εξοπλισμό, διατηρείτε τον προστατευτικό ρουχισμό και εξοπλισμό καθαρό, σε καλή κατάσταση σε ειδικό χώρο και μακριά από παιδιά. Ακόμη μην τρώτε, πίνετε ή καπνίζετε κατά την χρήση, κρατήσετε μακριά από τον χώρο εφαρμογής την οικογένεια, τους γείτονες, τους περαστικούς και άλλους ανθρώπους άσχετους με αυτή, λαμβάνετε ειδικά μέτρα όταν ψεκάζετε κοντά σε εγκαταστάσεις που δεν είναι αγροτικές, και όπου μπορεί να υπάρχουν ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων, όπως νοσοκομεία, σχολεία, οίκοι ευγηρίας. Αναρτήσετε προειδοποίηση, έτσι ώστε οι περαστικοί να είναι ενήμεροι πως ο αγρός έχει ψεκαστεί.

Οι χρήστες που αισθάνονται αδιαθεσία κατά τη διάρκεια ή έπειτα από την εργασία τους με ένα φυτοπροστατευτικό προϊόν, πρέπει πάντα να συμβουλεύονται γιατρό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass