ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Πρέπει να γίνουν πολλά μέσα σε λίγην ώρα»

*Παρέμβαση του ‘’Αγροτικού’’ ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στη νέα κυβέρνηση

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2015 16:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:06

Την επίσπευση λήψης μέτρων από την κυβέρνηση ‘για τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» ζητά η Γραμματεία του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

«Τελικά, είναι τόσο απλό», τιτλοφορείται η σχετική ανακοίνωση που με πλήθος συναισθηματικών έως και ποιητικών στοιχείων, απευθυνόμενη στη νέα κυβέρνηση σημειώνει: «Ο αριστερός ριζοσπαστικός λόγος, η συνεπής στάση και η νέα πολιτική ηθική, τα αδύνατα τα έκαναν δυνατά. Η μετουσίωση της αγανάκτησης σε πολιτική στάση και δράση, έφερε τις τεκτονικές μετατοπίσεις συνειδήσεων εντός και εκτός Ελλάδας. Η απελευθέρωση της σκέψης, η χειραφέτηση και η ανάκτηση της αυτοπεποίθησης ενός λαού, αντικατέστησαν την κατάθλιψη και την παθητική στάση από την αισιοδοξία, την ελπίδα και την ενεργητική συμμετοχή.  Η επαναφορά της πολιτικής στο προσκήνιο με την ενεργοποίηση των λαϊκών αντανακλαστικών έκανε την ανατροπή  γιατί είναι κοινή συνείδηση πλέον ότι η αλήθεια είναι αυθύπαρκτη και ο φόβος επινόηση. Η εμπνευσμένη ιδέα ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση με την αγροτική ανάπτυξη είναι «σιαμαίοι αδελφοί» και η κοινή της παραδοχή, έκανε τη διαφορά με την μεγαλύτερη επιβράβευση ποσοστιαία από τον αγροτικό χώρο για την Νέα Κυβέρνηση. Οι αγρότες πείστηκαν και επένδυσαν στην ελπίδα για το δικό τους μέλλον αλλά και της χώρας, γιατί ξέρουν, θέλουν και μπορούν να παράγουν ποιοτικά τρόφιμα - αγαθά του τόπου μας.  Με εμπειρία, γνώση, μεράκι και ψυχή, χωρίς ιδιαίτερες επενδύσεις στις υποδομές, μπορούν να κάνουν θαύματα, συμβάλλοντας πρωτίστως στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης και όχι μόνο.

Τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα μπορούν να ταξιδέψουν με διαβατήριο το “HELLAS” και το “Made in Greece” σε όλο τον πλανήτη. Η κοινή διαπίστωση ότι «πρέπει να γίνουν πολλά μέσα σε λίγην ώρα» μπορεί να γίνει πολιτική πράξη με τα ελάχιστα άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, γιατί σε λίγες μέρες ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος.

Η λαϊκή απαίτηση του κόσμου της υπαίθρου περιγράφεται τόσο απλά: «σας εμπιστευθήκαμε και κάναμε την ανατροπή, εμπιστευθείτε μας να κάνουμε το όνειρο φέτα ψωμί». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass