ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ-ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2017 7:20

Αν και υποχωρεί ξανά ο υδράργυρος στο θεσσαλικό κάμπο, η μετωπική κόντρα αγροτών κυβέρνησης ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς σήμερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων τα τρακτέρ θα βγούνε στα χωριά, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις θα στηθούν και τοπικά μπλόκα, ως πρόγευση για το μεγάλο μπλόκο που προγραμματίζεται την προσεχή Πέμπτη στον κόμβο Νίκαιας στην ΠΑΘΕ.

Αναλυτικότερα σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του κάμπου του Τυρνάβου αλλά και με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από την περιοχή της Ελασσόνας θα παρατάξουν τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα στα πλαϊνά των δρόμων του κόμβου Αργυροπουλίου της νέας εθνικής οδού Λάρισας – Ελασσόνας, στο ύψος της Μελούνας. Πρόθεση των Επιτροπών Αγώνα να υπάρξει ολιγόωρος αποκλεισμός ου δρόμου, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Αστυνομίας. Θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις στις 11 π.μ. στον Τύρναβο στον χώρο της Τούμπας και στο Αργυροπούλι στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια θα σχηματιστεί κομβόι προς τον κόμβο. Οι αγρότες του Δαμασίου θα κάνουν προσυγκέντρωση στην πλατεία και στη συνέχεια θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Δαμασίου με την παλαιά εθνική οδό Τυρνάβου -Ελασσόνας.

Στο μεταξύ τα στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα συνεχίζουν την ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων με περιοδείες και συσκέψεις με στόχο να στηθούν πανίσχυρα μπλόκα.

Έτσι χθες Κυριακή αγροτοσυνδικαλιστές βρέθηκαν σε Κυπάρισσο και Κατωχώρι Φαρσάλων, ενώ σήμερα το απόγευμα στις 7 θα υπάρξει νέα σύσκεψη στα Βρυσιά. Την Τρίτη θα στηθεί το μπλόκο των αγροτών της Αγιάς στο Γερακάρι.

Και φυσικά το βασικό μενού θα σερβιριστεί την Πέμπτη στον κόμβο Νίκαιας, όπου αναμένεται να καταφθάσουν τα τρακτέρ από Καρδίτσα και Λάρισα, με στόχο να διακόψουν την κυκλοφορία.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό των Τεμπών υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες του δήμου Κιλελέρ που πρωταγωνίστησαν στις περσινές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει νέα σύσκεψη στην Γαλήνη, την προσεχή Παρασκευή, ενώ χθες βράδυ η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σε συνεδρίαση της αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά να διοργανώσει δικές της κινητοποιήσεις, σε χρόνο πιθανόν μεταγενέστερο απ΄αυτό των παραγωγών.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass