ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΑΓΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ

Μέσα στον Μάρτιο η πληρωμή της συνδεδεμένης

* Επί τάπητος βοσκότοποι- κόκκινα αγροτικά δάνεια

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:28

Την έντονη ανησυχία του αγροτικού κόσμου για τη διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, από την Τράπεζα της Ελλάδος μετέφερε ο Λαρισαίος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και Τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής τους, στην οποία τέθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν αγρότες – κτηνοτρόφους.

Ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε πως οι πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι θα γίνουν κανονικά εντός του μηνός Μαρτίου, όπως και οι πληρωμές των τευτλοπαραγωγών, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω έγκρισης της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Ισχύουν οι δεσμεύσεις μου στα εγκαίνια της γεωκτηνοτροφικής έκθεσης στη Λάρισα».

Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το πρόβλημα των βοσκοτόπων, καθώς η Ελλάδα καλείται να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, λόγω λαθών και παραλείψεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Καλούμαστε να διαχειριστούμε και να επιλύσουμε ένα μείζον θέμα για την ελληνική κτηνοτροφία και πρέπει να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι πως οι προηγούμενες ηγεσίες ουδόλως ασχολήθηκαν με το θέμα των βοσκοτόπων» ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Κόκκαλης έθιξε επίσης το θέμα της πληρωμής της βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και της μείωσης της νιτρορύπανσης για το έτος 2013 και ότι πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα. Για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό, έχουν εγκριθεί και θα διατεθούν 13 εκατομμύρια ευρώ για όσες περιπτώσεις έχουν εγκριθεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014. Επίσης απ’ τις πρώτες προτεραιότητες είναι η χορήγηση του εμβολίου, το οποίο πρέπει να γίνει έως και τον Μάιο.

Σχετικά με τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, ειπώθηκε πως «θα συμπεριληφθούν στη γενικότερη ρύθμιση που φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή». Μάλιστα ο κ. Αποστόλου ζήτησε τη συνδρομή, αλλά και την περαιτέρω συνεργασία με τον βουλευτή κ. Βασίλειο Κόκκαλη, ώστε να υπάρξει οριστική λύση με τα δάνεια που υπάγονται στον εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, η οποία λύση θα φθάνει στη διαγραφή έως και του 50%.

Καταλήγοντας ο κ. Βασ. Κόκκαλης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα και άμεσα, όπως και να γνωρίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών τους, ώστε να είναι και αυτοί με τη σειρά τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass