Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΝΟΜΑ...

Από τις 10 Μαρτίου οι πληρωμές αγροτών

* Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί Δίκτυο Ριζοσπαστών Αγροτών

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:31

Στη δημιουργία ενός Δικτύου Ριζοσπαστών Αγροτών πρωτίστως σε νομαρχιακό επίπεδο, ακολούθως σε πανθεσσαλικό και με προοπτική να μετατραπεί σε πανελλαδικό δίκτυο προχωρούν αγρότες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν χθες βράδυ στο κάλεσμα του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο «Μετροπόλ».

Στόχος του Δικτύου, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος είναι «να στηρίξουμε την κυβέρνηση, γιατί τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα είναι και θα είναι πολλά, να προτείνουμε λύσεις και να διεκδικούμε. Ο ρόλος μας στα πολιτικά δρώμενα θα είναι ενεργός».

Ουσιαστικά η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Δικτύου θα είναι στον επίσημο εορτασμό του Κιλελέρ, την Κυριακή 29 Μαρτίου.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η ιδρυτική διακήρυξη που εκδόθηκε, μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη αναφέρει τα εξής: «Είμαστε οι μικρομεσαίοι αγρότες που στηριζόμαστε και αντλούμε δύναμη από τις τεράστιες δυνατότητες του οικογενειακού αγροτικού νοικοκυριού αλλά και από τις αγωνιστικές παραδόσεις του αγροτικού κινήματος του νομού και της χώρας μας. Θεωρούμε ότι η αγροτική ανάπτυξη αποτελεί την προϋπόθεση των προϋποθέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα της υπαίθρου. Όραμά μας το νέο και διαφορετικό πρότυπο αγροτικής παραγωγής για μια γεωργία που θα στηρίζει και θα υπηρετεί τις ανάγκες της οικονομίας της κοινωνίας και της χώρας. Η κινηματική μας πρωτοβουλία συζητάει ανοιχτά, προτείνει, ελέγχει και διεκδικεί. Συγκροτούμε σήμερα το δίκτυο μας, των Ριζοσπαστών Αγροτών, δημόσια, δημοκρατικά χωρίς να ταυτιζόμαστε με κόμμα κυβέρνηση και κράτος, θέλοντας όμως να συμβάλλουμε δημιουργικά στην αλλαγή του τοπίου στα χωριά μας και στη χώρα.

Προτείνουμε: Το συνολικό γεωργικό επανασχεδιασμό δίνοντας έμφαση στην ανασυγκρότηση του συνεργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος ενθαρρύνοντας τις συλλογικές μορφές οργάνωσης και αυτοοργάνωσης. Αναδιάρθρωση της παραγωγής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με παρεμβάσεις στις υποδομές και τα άμεσα ελάχιστα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αλλαγή στη σχέση ζωικής- φυτικής παραγωγής με αύξηση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας γιατί αποτελεί Εθνική υπόθεση. Ριζική αλλαγή στην πολιτική της ΚΑΠ, με αύξηση των κονδυλίων και έμφαση στη παραγωγή ποιοτικών προϊόντων».

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Στο περιθώριο της χθεσινοβραδινής σύσκεψης ο υπεύθυνος Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος καθησύχασε τους αγρότες για τις πληρωμές «οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά τις 10 Μαρτίου», παραπέμποντας στις δηλώσεις του υπουργού Βαγγ. Αποστόλου. Διευκρίνισε δε ότι «η κίνηση να μεταφερθούν τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι σωστή, καθώς αυτά προέρχονται από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής», πρέπει να αξιοποιηθούν μέχρι το 2016 και στην παρούσα φάση τα χρήματα δεν αξιοποιούνταν. Γιατί να μην αποφέρουν στην εθνική οικονομία με καλύτερα επιτόκια και να είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή το ζητήσει η κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή δεν θα έχει καμία συνέπεια στις πληρωμές των αγροτών. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι οι πληρωμές που θα γίνονται θα είναι απόλυτα σύννομες. Πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα, που φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ για παράνομες πληρωμές».

Όσον αφορά στο αίτημα των μηλοπαραγωγών για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε την άποψη του υπουργείου ότι «πρέπει να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μειώθηκαν οι εξαγωγές λόγω του ρωσικού εμπάργκο και εν συνεχεία να γίνουν οι σχετικές ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass