ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΑΣΝΛ- ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓΙΑΣ

Μετά το συλλαλητήριο της Αγιάς ακολουθεί το Κιλελέρ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2015 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:36

Τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ, των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του Δήμου Αγιάς και έδωσαν μαχητικό «παρών» στο προχθεσινό αγροτικό συλλαλητήριο με τα αγροτικά μηχανήματα που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά χαιρετίζουν με ανακοίνωσή τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς.

Στην ίδια ανακοίνωση ΕΟΑΣΝΛ και Σύλλογοι χαιρετίζουν και τους μαζικούς φορείς της Αγιάς που εξέφρασαν την υποστήριξη και έμπρακτη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των μηλοπαραγωγών και τονίζεται πως «το συλλαλητήριο της Αγιάς αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στον συντονισμό του αγώνα, με τη συμμετοχή συνάδελφων παραγωγών από τις άλλες μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Δυνάμωσε –συνεχίζει η ανακοίνωση των αγροτικών φορέων- την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση ως την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος επιβίωσης για άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία όπως έγινε για τους ροδακινοπαραγωγούς. Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχωρίσει τη θέση της από την Ε.Ε. για το εμπάργκο ώστε όλα τα ελληνικά προϊόντα χωρίς εξαίρεση και περιορισμούς να εξάγονται στη ρώσικη αγορά όπως γινόταν ως τώρα. Δεν εφησυχάζουμε από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση για την οργή, την απόγνωση, την αγανάκτηση αλλά πάνω από όλα την αποφασιστικότητα των μηλοπαραγωγών. Συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας με οργανωμένη συμμετοχή μηλοπαραγωγών,στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων. Καλούμε τους αγρότες της Αγιάς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ως την ικανοποίηση του αιτήματός μας».

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Στο μεταξύ ψηφίσματα υπέρ του αγώνα των μηλοπαραγωγών εξέδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Λάρισας, όσο και η «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

* Οι οικοδόμοι μεταξύ άλλων καλούν σε «συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα μικροί αγρότες». Για αυτό θεωρούν ότι «ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και, επομένως, οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το “όλοι για έναν και ένας για όλους” ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα».

* Η «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία», στο δικό της ψήφισμα συμπαραστέκεται «στους αγώνες συνολικά της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της ΚΑΠ, στους αγώνες για τιμές, για εισόδημα, ενάντια στο ξεκλήρισμα, για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωριά τους και στις καλλιέργειές τους.

Οι μηλοπαραγωγοί και οι υπόλοιποι φρουτοπαραγωγοί, που εξαιτίας του εμπάργκο πούλησαν τα προϊόντα τους σε τιμές που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής ή που βλέπουν την παραγωγή τους να παραμένει αδιάθετη στα ψυγεία, πληρώνουν τις συνέπειες από την πρόσδεση της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική πολιτική των Η.Π.Α. και Ε.Ε. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, εξαρτημένες και υποτελείς σε Η.Π.Α. και Ε.Ε., θυσιάζουν τα συμφέροντα της χώρας και του λαού προκειμένου να υπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μηλοπαραγωγών και να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημά τους, συμμορφώνεται με τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., δεν αμφισβητεί τα πλαίσια της Κ.Α.Π., κωλυσιεργεί και παραπέμπει το ζήτημα στις ευρωπαϊκές καλένδες. Σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος “στέγνωσε” και αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στα τρέχοντα καλλιεργητικά έξοδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθυστερεί τις πληρωμές, παρακρατεί τις αγροτικές επιδοτήσεις (εξισωτική αποζημίωση, συνδεδεμένη ενίσχυση βαμβακοπαραγωγών, επιστροφή φόρου πετρελαίου κλπ) και δεσμεύει τα ταμιακά αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να αποφύγει “πιστωτικό γεγονός” και να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους “δανειστές”. Οι αγρότες, ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από την εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Αντίθετα, έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης, για να διώξουμε την ξένη ακρίδα από τη χώρα μας, για ανάπτυξη και προκοπή με τον λαό μας αφέντη στον τόπο του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass