ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ο παλμός της αγροτικής παραγωγής χτυπά στην Agrothessaly

*Μεγάλη συμμετοχή στην ημερίδα για την ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2017 22:10

Πλήθος αγροτών όλων των ηλικιών πέρασε και χθες την πύλη της Agrothessaly. Ο αριθμός των επισκεπτών σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μικροί και μεγάλοι είδαν από κοντά σύγχρονα αγροτικά μηχανήματα και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους εταιριών.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ – Helexpo με θέμα «Προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα».

«Ο τόσος κόσμος δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται και στην έκθεση αλλά και στην ημερίδα», σχολίασε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα για να προσθέσει ότι «χρειαζόμαστε τη γνώση για να προχωρήσουμε στην αγροτική ανασυγκρότηση».

«Είμαστε περήφανοι για την έκθεση αυτή στην καρδιά της Θεσσαλίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής για να συμπληρώσει ότι «χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή και βούληση. Δεν ήταν εξαγγελίες όσα λέγαμε ότι θα στηρίξουμε την εξωστρέφεια της πόλης και αυτό κάναμε. Οι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης ακολουθούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξενάγησης στην πόλη. Η πόλη αναδεικνύεται μέσα από αυτά τα γεγονότα. Εδώ χτυπά ο παλμός της αγροτικής παραγωγής».

«Η Λάρισα ξεπέρασε τον εαυτό της», είπε ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης Γούλας ενώ πρότεινε για την επόμενη έκθεση «όσα δεν θα περιλαμβάνει όπως ζώα, εργαστήρια, θερμοκήπια, τη γεωθερμία, θα μπορούσε να τα παρέχει το ίδρυμα με επισκέψεις στους χώρους του».

Για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα ο οποίος θα στοχεύει στην ποιότητα των τροφίμων, με τη μείωση των λιπασμάτων, τη διατήρηση και ανάδειξη της βιοποικιλότητας αναφέρθηκε ο κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Βαφειάδης προσθέτοντας ότι «αυτά πρέπει να είναι τα πλεονεκτήματα που πρέπει να έχουμε απέναντι στον ανταγωνισμό σε σχέση με άλλες χώρες. Πρέπει η στρατηγική μας να έχει ταυτότητα. Ένα από τα τόσα παραδείγματα είναι η ελληνική φέτα».

Την κοσμοσυρροή στην έκθεση σχολίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Παναγιώτης Καλφούντζος λέγοντας ότι «η προσέλευση του κόσμου είναι πρωτόγνωρη για την πόλη μας. Η αγροτική ανάπτυξη είναι πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παράγουμε προϊόντα με βάση την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αγρότες σήμερα χρειάζονται τη μεταβίβαση της γνώσης. Πράγμα που δεν γίνεται από τις υπηρεσίες μας. Εμείς δίνουμε μόνο τις επιδοτήσεις. Δυστυχώς δεν παρέχουμε τη γνώση για να αναπτυχθεί ο αγρότης. Κάνω έκκληση η γνώση που μας παρέχουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να μεταλαμπαδευτεί από εμάς και στους αγρότες».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο μίλησε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Δημήτρης Σοφολόγης επισημαίνοντας ότι «σήμερα ο κόσμος είναι σε μια αναζήτηση λύσεων στην ελληνική γεωργία. Όπως μας είπε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σε συνάντηση που είχαμε μαζί του υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν τα ιδρύματα».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η εκπρόσωπος της ΘΕΣ-ΓΗ Αφροδίτη Μποντζώρλου σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνονται συντονισμένες προσπάθειες, να υπάρχει στόχευση και σχεδιασμός». Την ημερίδα συντόνισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ΤΕΙ/Θ Αλέξ. Παπαχατζής.

Ακολούθησαν ημερίδες της «BARILLA HELLAS AE, HORTA Srl & FONDAGRO» με θέμα το «Ευφυές σύστημα λήψης αποφάσεων. Της τράπεζας Πειραιώς με θέμα «Συμβολαιακή Γεωργία και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για τους Αγρότες» ενώ η ημέρα έκλεισε με την ΕΒΥΠ Ε.Ε. «Ειδικά προϊόντα θρέψης στη μεγάλη καλλιέργεια και την δενδροκομία».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass