ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να απογειωθεί

Δημοσίευση: 10 Απρ 2017 13:00

«Η αγροτική οικονομία μπορεί – και πρέπει να αποτελέσει – έναν ισχυρό πυλώνα της εθνικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε στη σχολή από τον πρόεδρό της κ. Πάνο Κανέλλη και τον πρώην υπουργό και διευθυντή του Perrotis College κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και χαρακτήρισε την Αμερικανική Γεωργική Σχολή «νησίδα αγροδιοτροφικής καινοτομίας» και «φυτώριο ιδεών, με πολλές πρωτιές στο ενεργητικό της, στα 113 χρόνια λειτουργίας της. Στις εγκαταστάσεις της, άλλωστε, έγινε η πρώτη παστερίωση γάλακτος στην Ελλάδα, ενώ ήταν η πρώτη που διέθεσε στην ελληνική αγορά αυγά «Ωμέγα 3», υπενθύμισε ο κ. Κ. Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε:

«Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα είναι δεδομένο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον πρωτογενή τομέα. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να ενωθούν σε ένα παζλ έννοιες και φιλοσοφίες.

Η παραγωγικότητα, η επιχειρηματικότητα, η τεχνολογία που «τρέχει», ο σεβασμός στο περιβάλλον, η εκπαίδευση των νέων αγροτών, καθώς και η σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, αποτελούν κομμάτια μιας αλυσίδας που εφόσον ενωθούν μπορούν να απογειώσουν τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας.

Γύρισα από τη Θεσσαλονίκη πιο αισιόδοξος για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Πιο σίγουρος και αποφασισμένος ότι και αυτός με τη σειρά του θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass