Παρέμβαση Η. Διώτη στην εκδήλωση της Χάλκης

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2015 14:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:52

Στη γενικότερη πολιτική κατάσταση, τις τρέχουσες συνθήκες και στην κατεύθυνση στην οποία θέλει να προσανατολιστεί η νέα κυβέρνηση αναφέρθηκε η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην Χάλκη, μαζί με τον υπεύθυνο του Τμ. Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο.

Όπως τόνισε, «έχουμε τη θέληση και επιχειρούμε να πρωτοτυπήσουμε, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας. Να κρατήσουμε το ηθικό και πολιτικό μας ανάστημα εκεί που το έχουν ούτως ή άλλως ορίσει για την Αριστερά, οι αγώνες που έχουν δώσει χιλιάδες άνθρωποι για δικαιοσύνη, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Κι αυτές οι παρακαταθήκες, δίνουν τη δύναμη και το σθένος στην ελληνική κυβέρνηση να αναμετρηθεί με όλες τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης αλλά και της κατάστασης που παραλαμβάνουμε».

Όπως επεσήμανε, «η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ανάκτηση της εργασίας, η θεσμική ανασυγκρότηση, είναι η απάντηση στα προγράμματα που εφάρμοζαν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνήσεις. Η επούλωση δηλαδή των πληγών για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να επιχειρήσουμε την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας υπέρ της κοινωνίας και των εργαζόμενων, υπέρ του δημόσιου πλούτου μας και της δικαιοσύνης».

Η Η. Διώτη, κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στη διαπραγμάτευση, τόνισε ότι «πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί δίκιο για το λαό της και το σταμάτημα της λιτότητας» προσθέτοντας ότι έχει πλήρη συναίσθηση ότι «δεν αρκούν οι προσπάθειες και οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα της ΔΕΘ για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας κ.α., έτσι ώστε να είμαστε σε ισχυρότερη θέση στο τέλος του τετραμήνου για να πάμε παρακάτω με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε, δηλαδή καταρχήν χωρίς μνημόνια.

Η βουλευτίνα, αναλύοντας το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε ατομικά και ξεχωριστά το τι κάνουμε τώρα που υπάρχει μια κυβέρνηση που είναι με την κοινωνία», καταλήγοντας: «Πιστεύω ακράδαντα, και παρ’ όλες τις δυσκολίες, πως από τις 25 Γενάρη και μετά άρχισε μια νέα εποχή για την χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, φτάνοντας εκεί με τη στήριξη της κοινωνίας, πάλεψε πολύ για να μπορέσει να σταματήσει εδώ την κατηφόρα. Η κυβέρνηση θα κριθεί για το αν θα τα καταφέρει η όχι. Αλλά είναι τεράστιας σημασίας να βοηθήσουμε όλοι και όλες να τα καταφέρει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass