ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΟΥΝ, ΟΣΟ – ΟΣΟ, ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟ

Ρημάζουν τους αγρότες για... μισό ευρώ!

* Τέσσερις συλλήψεις, ακόμη και ανηλίκου, σε Φάρσαλα και Κουλούρι * Ιδιωτική εταιρία φύλαξης προσέλαβε ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:58

Τον μπελά τους, στην κυριολεξία, έχουν βρει οι αγρότες του νομού από τους κλέφτες που «σηκώνουν» ό,τι μεταλλικό ή χάλκινο αντικείμενο βρίσκουν στα χωράφια προκειμένου να το μεταπωλήσουν και μάλιστα όσο - όσο.

Μεταλλικές βάνες, μοτέρ ποτίσματος, καλώδια χαλκού από δίκτυα της ΔΕΗ και γεωτρήσεων, πλαστικές βάνες ποτίσματος και... ό,τι μπορεί να μεταπωληθεί «μπαίνει στο μάτι» των δραστών που καταστρέφουν στην κυριολεξία δίκτυα άρδευσης και ηλεκτροδότησης, επιβαρύνοντας τους ίδιους τους αγρότες που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είτε από τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων, είτε από το υψηλό κόστος των καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων.

Μόνο προχθές, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τέσσερις Λαρισαίους, δυο στα Φάρσαλα και δυο στο Κουλούρι. Σε φορτηγό συλληφθέντων στα Φάρσαλα βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία από γεωτρήσεις αγροτών της περιοχής και 133 κιλά καλώδια χαλκού, ενώ στην περίπτωση του Κουλουρίου, οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν να έχουν κλέψει από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας, μεταλλικά αντικείμενα βάρους 200 κιλών, με τον έναν εκ των συλληφθέντων να ομολογεί ότι, από χωράφι στη Γυρτώνη έκλεψε αγροτικά εργαλεία αξίας 3.000 ευρώ σύμφωνα με τον παθόντα – αγρότη.

Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και είναι χαρακτηριστική η απόφαση της διοίκησης του ΤΟΕΒ Τυρνάβου η οποία κατέφυγε σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης (σεκιούριτι) προκειμένου να προστατευθεί η περιουσία των αγροτών μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών στο αρδευτικό δίκτυο.

ΦΑΡΣΑΛΑ

Στα Φάρσαλα, λοιπόν, από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος, συνελήφθησαν δύο κάτοικοι οικισμού της περιοχής, ηλικίας 32 και 16 ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί (προχθές το πρωί) εντόπισαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του: καλώδια χαλκού διαφόρων διαμετρημάτων, συνολικού μήκους 75,5 μέτρων και συνολικού βάρους 133 κιλών, 46 μεταλλικές (μπρούντζινες) βάνες και 45 πλαστικά εξαρτήματα αρδευτικών γεωτρήσεων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει τα παραπάνω αντικείμενα λίγες ώρες νωρίτερα από αρδευτικές γεωτρήσεις των Φαρσάλων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μέρος τους αποδόθηκε σε νόμιμους δικαιούχους. Επιπλέον, κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης των κλοπών, καθώς επίσης κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς των κλοπιμαίων.

Εξακριβώθηκε ακόμη ότι σε βάρος του 32χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση με ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ σημειώνεται ότι ο ανήλικος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων».

ΚΟΥΛΟΥΡΙ

Στη δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, συνελήφθησαν στο Κουλούρι προχθές το βράδυ δύο Λαρισαίοι, ένας 36χρονος και μια 42χρονη, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων, ενώ αναζητείται ένας 38χρονος συνεργός τους, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «οι τρεις ημεδαποί (προχθές το απόγευμα) μετέβησαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, απ’ όπου αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα (εξαρτήματα και εργαλεία), συνολικού βάρους 200 κιλών, τα οποία φόρτωσαν στο προαναφερόμενο όχημα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών, ενώ ο τρίτος συνεργός τους αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο δικαιούχο, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς τους. Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, είχε αφαιρέσει πριν από ένα χρόνο περίπου ένα ηλεκτρικό μοτέρ ποτίσματος και διάφορες βάνες ποτίσματος από αγρόκτημα, ιδιοκτησίας 24χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες – και στις δυο περιπτώσεις - θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass