Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΤΙ Η 7η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σ. Φάμελλος: «Περιθώριο ενός μήνα για τους δασικούς χάρτες»

•Ο αν. υπουργός προτρέπει τους ΟΤΑ να αφήσουν τουλάχιστον μία εβδομάδα μόνο για τους πολίτες •Ποιες ενέργειες μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2017 21:43

Να σπεύσουν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους έγκαιρα ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα συνωστισμού στα Δασαρχεία που παρατηρήθηκαν στα τέλη Ιουλίου, ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.


«Δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης παράτασης μετά τις 7 Σεπτεμβρίου 2017 και δεν πρέπει να επαναπαυθούν οι ενδιαφερόμενοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σ. Φάμελλος και έκανε ειδική αναφορά στους δήμους τους οποίους κάλεσε να υποβάλλουν το συντομότερο τα στοιχεία τους:
-«γιατί οι πολίτες πρέπει να δουν το συντομότερο δυνατό τα όρια των οικισμών και των πυκνώσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη, ώστε να ξέρουν αν χρειάζεται να υποβάλλουν ή όχι αντίρρηση,
-γιατί παρατηρήθηκαν φαινόμενα παρακώλυσης της εξυπηρέτησης πολιτών στα σημεία υποστήριξης εξαιτίας υποβολής αντιρρήσεων των ΟΤΑ, κατά τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας. Οι δήμοι οφείλουν να φροντίσουν να μείνει περιθώριο τουλάχιστον μιας εβδομάδας μόνο για τους πολίτες, αλλά και
- γιατί παρά τη νομοθετημένη υποχρέωση τους από τον Μάιο 2016, τις δυνατότητες που έδωσε το υπουργείο με την εγκύκλιο του Φεβρουαρίου 2016 και τον Ν. 4467/2017, τα συνεχή δελτία τύπου και την κατ’ επανάληψη συζήτηση σε ΔΣ της ΚΕΔΕ, υπάρχουν ακόμα 15 δήμοι (σ.σ. όχι στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάρτηση των παραπάνω ορίων στους δασικούς χάρτες (12,5 % των υπόχρεων ΟΤΑ)».
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Όπως έχει αναφέρει ο κ. Σ. Φάμελλος στη Βουλή, η προθεσμία της 7ης Σεπτεμβρίου καλύπτει όλους τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή αιτήσεων για την αλλαγή χρήσης ή για την έγκριση επέμβασης και εξαγοράς, για την υποβολή αντιρρήσεων, για την υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος, αλλά και για την αποστολή από τους δήμους των στοιχείων των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν αντιρρήσεις και οι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα έλθουν τον Αύγουστο για διακοπές στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
«Θεωρούμε ότι είναι θετική η προσέλευση και το ενδιαφέρον των πολιτών, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, γιατί εκφράστηκε με έξι μήνες καθυστέρηση αυτό το ενδιαφέρον και η ανάγκη συνομιλίας, αν θέλετε, με τις δασικές υπηρεσίες», είχε επισημάνει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος πριν λίγες ημέρες εισηγούμενος την τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
«Ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις υπηρεσίες, μας υποχρεώνει να δώσουμε επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους, διότι εμείς εκπροσωπούμε μια άποψη για την πολιτεία, που είναι λειτουργική για τον πολίτη, που εξυπηρετεί τον πολίτη και λύνει προβλήματα. Και οι δασικοί χάρτες θέλουν να λύσουν προβλήματα», είχε υπογραμμίσει ο κ. Σ. Φάμελλος.

 

ΑΘΗΝΑ, Του Ανταποκριτή μας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass