Ο Δήμος Σοφάδων τιμά τη μνήμη του αγρότη αγωνιστή Χρήστου Σάλτα

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2015 23:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:19

 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σοφάδων, τιμώντας τη μνήμη του αγρότη - αγωνιστή Χρήστου Σάλτα, πρώτο θύμα των γεγονότων της Θεσσαλικής εξέγερσης των Κολίγων του 1910, πραγματοποιεί εκδηλώσεις τιμής, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Ανωγείου, στο χώρο που δεσπόζει η προτομή του αγωνιστή.

Λίγες ημέρες πριν τα γεγονότα του Κιλελέρ, στις 27 Φεβρουαρίου του 1910, έγινε ένα πρωτοφανές σε μέγεθος συλλαλητήριο των αγροτών στην Καρδίτσα. Αγρότες από όλα τα χωριά, διαδήλωσαν με σθένος ζητώντας την κατάργηση των τσιφλικιών και την απαλλοτρίωση και αναδιανομή της γης. Στην επεισοδιακή αυτή διαδήλωση, σκοτώθηκε ο αγρότης Χρήστος Σάλτας από το Ανώγι. Ήταν ο πρώτος νεκρός των γεγονότων της Θεσσαλικής εξέγερσης των Κολίγων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προβλέπει την  Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στην προτομή του Αγωνιστή Χρήστου Σάλτα στη Τοπική Κοινότητα Ανωγείου. Στη συνέχεια θα γίνει χαιρετισμός από τον Δημάρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο και κατάθεση στεφάνων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass