ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

Εμπαιγμός με τη δήθεν κατάργηση ΕΦΚ στο κρασί!

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2018 16:22

«Η μη υλοποίηση των αλλεπάλληλων δεσμεύσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και του ιδίου του πρωθυπουργού, για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί οφείλεται σε αβελτηρία ή σε συνειδητή πολιτική επιλογή;».

Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή που απευθύνει προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει στην ερώτησή του ότι «η καθιέρωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αποτέλεσε ‘‘χτύπημα’’ της κυβέρνησης στον αμπελουργικό κόσμο. Αποδείχθηκε ένας άστοχος φόρος. Ωστόσο, παρά τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην εμπορία του κρασιού και στους αμπελουργούς, οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από πλευράς κυβέρνησης για κατάργησή του εντός του 2017 αποδείχθηκαν ‘‘λόγια του αέρα’’. Στον προϋπολογισμό του 2018 αναμένονται έσοδα 28 εκατομμυρίων ευρώ από τον συγκεκριμένο φόρο. Εύλογα λοιπόν το ερώτημα: προς τι η σωρεία δηλώσεων περί κατάργησής του εντός του 2017;».

Εν συνεχεία ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραθέτει δηλώσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Αποστόλου επί του θέματος.

Και ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει επισημαίνοντας ότι «παρότι ένα χρόνο τώρα οι δηλώσεις για το θέμα της κατάργησης του φόρου είναι πολλές, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα. Και αυτό το γεγονός εκθέτει τόσο τους αρμόδιους υπουργούς όσο και τον πρωθυπουργό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass