ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Παραδοσιακές και καινοτόμες καλλιέργειες και δράσεις

Δημοσίευση: 13 Απρ 2018 22:26

Ημερίδα με θέμα "Παραδοσιακές και Καινοτόμες Καλλιέργειες και Δράσεις", διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Φαρσάλων Γη" στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος - εκδότης της εφημερίδας "Αγροτική έκφραση", κ. Χρήστος Αθανασιάδης.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της προέδρου του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Φαρσάλων Γη" κ. Βασιλικής Αϋφαντή, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "Ο Συνεταιρισμός εγκαινιάζει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για την ενημέρωση και ενεργοποίηση των παραγωγών με στόχο την αναβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής στάθμης της ζωής των παραγωγών της περιοχής και των οικογενειών τους.

Ηδη στον συνεταιρισμό μας προσφέρουμε πιστοποιημένες - με σύστημα ISO - υπηρεσίες συντονισμού, οργάνωσης και υποστήριξης αγροτών και αγροτικών οργανώσεων.

Σήμερα πραγματοποιούμε το επόμενο βήμα μας. Εγκαινιάζουμε τη δημιουργία μιας νέας σχέσης, αυτής του συνεταιρισμού με επιστημονικούς φορείς της χώρας. Για να μετουσιωθεί όμως η γνώση και η εμπειρία των επιστημόνων της γεωπονίας σε βιώσιμη γεωργική πρακτική μιας σύγχρονης αγροτικής εκμετάλλευσης, απαιτείται συντονισμός, οργάνωση και διαρκής συμβουλευτική υποστήριξη από σειρά ειδικών (όπως οικονομολόγων, νομικών, τεχνικών υπολογιστών, ειδικών marketing, εμπορικών διαμεσολαβητών). Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της σύγχρονης γεωργίας σε μια ελληνική οικονομία που αγωνίζεται να σταθεί όρθια".

Κατόπιν, έγιναν εισηγήσεις των ομιλητών της ημερίδας, ως εξής:

- Δρ. Λεωνίδας Τούλιος, τακτικός ερευνητής, διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, ΕΛΓΟ - Δήμητρα" Καινοτόμες Δράσεις του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών για την ενίσχυση των αγροτικών συνεταιρισμών".

- Δρ. Πασχαλίνα Χατζοπούλου, τακτική ερευνήτρια, αναπληρώτρια διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ "Παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενικών Πόρων".

- Ευάγγελος Κορπέτης, γεωπόνος ΠΕ, MSc, ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων "Ελληνικές Ποικίλλες Σιτηρών προσαρμοσμένες στις ελληνικές συνθήκες".

- Δρ. Ειρήνη Σάρρου, δόκιμη ερευνήτρια - Αγροκομία και Γενετική Βελτίωση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων" Εισαγωγή στην καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών".

- Δρ. Πασχαλίνα Χατζοπούλου "Παραγωγή αρωματικών φαρμακευτικών φυτών - μεταποίηση - αιθέρια έλαια".

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Αθανασιάδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Απόστολος Κυριαζής και κ. Ηλίας Χολέβας, ο εκπρόσωπος των νέων αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος, ο κ. Μάριος Μακρής, μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Αθαν. Βαλιώτης διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Τσεβάς εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο κ. Αθαν. Καραΐσκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Ενιπέας", δημοτικοί σύμβουλοι και αγρότες της περιοχής Φαρσάλων.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Φαρσάλων Γη" συστήθηκε τον Ιούλιο του 2014 με πρωτοβουλία αγροτών και αγροτισσών από την περιοχή Φαρσάλων και προσφέρει υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας, εξυπηρετώντας και προασπίζοντας τα συμφέροντα των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής Φαρσάλων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass