Ο ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΧΑΛΑΖΙΟΥ-ΠΑΓΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜ. ΓΕΛΑΛΗ

Έγκαιρες αποζημιώσεις υπόσχεται ο ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 20:22

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Το τεράστιο πρόβλημα της χαλαζόπτωσης που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Μακρυχωρίου στις 18 Ιουνίου έθεσε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος σε επίσκεψή του στην Αθήνα και σε συνάντηση που είχε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με τoν γενικό γραμματέα κ. Δημήτρη Γελαλή, στην οποία παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αθανάσιος Ζανιάς (φωτ).

Οι κ. Γελαλής και Ζανιάς κατανόησαν το μέγεθος της καταστροφής και δεσμεύτηκαν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή έγκαιρα δίκαιων αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Τεμπών εξέθεσε με στοιχεία τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν σε δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως βερίκοκου και ροδάκινου, σιτηρών, κηπευτικών καθώς και σε μποστάνια.

Μεγαλύτερες βέβαια ήταν οι καταστροφές σε προϊόντα που βρίσκονται σε στάδιο συγκομιδής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το δήμαρχο στην άμεση ανταπόκριση κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές και στην εξατομίκευση των ζημιών που συνεχίζονται κανονικά.

Παρουσιάστηκε επίσης η κρισιμότητα της κατάστασης , καθώς είναι η δεύτερη φορά , σε πολύ μικρό διάστημα που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα – πριν λίγο καιρό είχαν επηρεαστεί από την παγωνιά και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής ανασυγκρότησης να συνδράμουν με κάθε δυνατότητα στην έγκαιρη διαδικασία των αποζημιώσεων.

1 ΦΩΤΟ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass