Ελλειμματική η αγροτική εκπαίδευση στην Ελλάδα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑBΕΡΩΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2018 22:00

«Ως κράτος στηρίζουμε περισσότερο την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αφήσαμε σχολές, όπως η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, να παρακμάσουν», τονίστηκε από την Ελένη Μπότση μέλος του πανελλήνιου συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων και της Θεματικής Ομάδας Παιδείας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες με αφορμή την ημερίδα «Η αγροτική εκπαίδευση στην Ελλάδα και η παραγωγική ανασυγκρότηση την περίοδο της κρίσης» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας από τη Θεματική Ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων, με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV).

«Υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κενό και πρέπει να ασχοληθούμε συστηματικά για να το καλύψουμε. Σκοπός της ημερίδας είναι να μπουν στο τραπέζι όλες οι σχολές που υπάρχουν και να δούμε πώς μπορεί να βελτιωθεί η αγροτική εκπαίδευση στην Ελλάδα» υπογράμμισε η κ. Μπότση.

Η αγροτική οικονομία σύμφωνα με τους διοργανωτές θα πρέπει να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα στρατηγικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς μία βιώσιμη κατεύθυνση με σκοπό την επιδίωξη εξασφάλισης διατροφικής αυτάρκειας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Στόχος μας μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να δώσουμε μια διέξοδο στους ανθρώπους της υπαίθρου», υποστήριξε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Ευθυμιάδου μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων προσθέτοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των Οικολόγων Πράσινων για την αγροτική παραγωγή, τη γη και τους ανθρώπους. Από την πλευρά του ο συντονιστής της Π.Κ. Λάρισας Αστέριος Χλωρός τόνισε ότι «οι αγρότες είναι οι θεματοφύλακες της υπαίθρου. Γιατί χωρίς την ύπαιθρο η χώρα θα πεθάνει, για αυτό τον λόγο θα πρέπει η κυβέρνηση να στηρίζει τους αγρότες».

Στην ψυχοκοινωνική επανένταξη των ευάλωτων ομάδων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Λιόλιος τονίζοντας ότι «ως Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε να εμπλακεί η κοινωνική οικονομία μέσα στην Αβερώφειο Σχολή για να συνδράμει στο έργο των σπουδαστών αλλά και συμβάλλει στην ψυχική υγεία με τη συμμετοχή της ΚΟΙΣΠΕ. Συνδυάζοντας έτσι την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, την ψυχοκοινωνικής επανένταξης ευάλωτων ομάδων».

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή ημερίδα απηύθυνε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Πουτσιάκας.

Ζ.Π. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass