Προετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες

* ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το αγωνιστικό πλάνο που προβλέπει τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου μαζί με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους,

συμβολικά με τρακτέρ, τη συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τη συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Βασιλί Φαρσάλων τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, έγινε ο προγραμματισμός δράσης ως τέλος του χρόνου, αλλά και οι εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ «τα προβλήματα είναι πολλά και οξύνονται μειώνοντας συνεχώς το εισόδημά μας και θα χειροτερεύσει η κατάσταση με την αναθεώρηση της ΚΑΠ που είναι εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια, την παραπέρα μείωση των ενισχύσεων με διάφορες προφάσεις. Ιδιαίτερα προτάσσουμε στο διεκδικητικό πλαίσιό μας το ζήτημα του τεράστιου κόστους παραγωγής στα εφόδια, πετρέλαιο, ρεύμα σε συνάρτηση με τις χαμηλές ως εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας. Τη γενίκευση του φαινομένου των ανοιχτών τιμών από βιομηχανίες και με εμπόρους με τις πλάτες της κυβέρνησης, με συνέπεια να μην ξέρουμε πόσο, αν, πότε και πώς θα πληρωθούμε τον κόπο μας. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε δεσμεύσεις της που δεν υλοποιεί αλλά και με την πολιτική της στηρίζει τραπεζίτες, εφοπλιστές στους οποίους δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο, βιομηχάνους, εμπόρους, εισαγωγείς που παίρνουν φτηνά τη σοδειά μας και μας πουλάν πανάκριβα τα μέσα και εφόδια. Δεσμεύτηκαν στη συνάντηση όταν είχαμε τα μπλόκα τον Φλεβάρη για την ψήφιση του ακατάσχετου, δεσμεύτηκε ξανά ο νέος υπουργός κ. Αραχωβίτης στην ΔΕΘ για την ψήφισή του, στις 19 Οκτωβρίου η ΕΟΑΣΝΛ πραγματοποίησε μαζική κινητοποίηση και συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κόκκαλη στη Λάρισα ο οποίος ανέμιζε την δήθεν έτοιμη τροπολογία για το ακατάσχετο που όμως δεν θα προλάβαιναν να ψηφίσουν στην πρώτη δόση του τσεκ. Πέρασαν 35 ημέρες από την συνάντηση με τον κ. Κόκκαλη που είχαν έτοιμη την τροπολογία και φυσικά δεν «βρήκαν τον χρόνο» να την ψηφίσουν. Το τρίτο ματωμένο και χειρότερο μνημόνιο μια χαρά το ψήφισαν μέσα σε μια νύχτα, 222 βουλευτές. Για τον φόρο στο κρασί δεν βρίσκουμε λόγια πια να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ και παίζουν στις πλάτες μας και στις άδειες τσέπες μας κυβερνητικά παιχνίδια όπως την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2016.

Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΝΛ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους «να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιβίωσής τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass