Αύριο η συνάντηση αγροτών - κυβέρνησης

*ΔΙΩΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ *ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2019 15:00

Για το απόγευμα της Πέμπτης (6.30 μ.μ.) ορίστηκε το πολυαναμενόμενο ραντεβού του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρου Αραχωβίτη με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, μία συνάντηση που γεμίζει με προσδοκίες τους αγρότες.

Παρόντες στη συνάντηση αναμένεται να είναι και εκπρόσωποι άλλων υπουργείων εκτός από αυτό του Αγροτικής Ανάπτυξης όπως η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στον διάλογο» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης και συμπλήρωσε: «Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας».

«Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή» συμπληρώνει και τονίζει, «ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

*Χθες εν τω μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα τους προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου επί της παλιάς ΕΟ Λάρισας – Βόλου, με 25 περίπου τρακτέρ.

«Είναι μια κίνηση που γίνεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας και συνέχισε: «Αυτό δεν γίνεται μόνο για την επικείμενη συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά γίνεται για να υπάρχουν αποτελέσματα από τις κινητοποιήσεις μας. Το κάνουμε για να δοθούν λύσεις. Θέλουμε κάποια από τα δίκαια αιτήματα που έχουμε να ικανοποιηθούν. Γι’ αυτό τον λόγο πιέζουμε την κυβέρνηση ώστε να καταλάβει πως είμαστε αποφασισμένοι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής τόνισε πως κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενώ «την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση» για το γεγονός πως μέχρι εκείνη την ώρα δεν ερχόταν σε διάλογο ουσίας με τους αγρότες. «Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πιστεύουμε πως πρέπει να πάρουμε απαντήσεις που θα μας αφήσουν το επόμενο διάστημα να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Τέλος το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, κ. Κώστας Τζέλας πρόσθεσε πως «τα προβλήματά μας είναι πολλά και διαχρονικά. Για να έχουμε μέλλον στο κλάδο μας πρέπει να λυθούν όλα».

Σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ.) οι αγρότες του Μπλόκου της Νίκαιας αναμένεται να βρεθούν στο μνημείο του Κιλελέρ.

 

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass